Concentració dels treballadors de Guitart Hotels en contra l'ERO temporal

El comitè de l'empresa espera que la cadena es faci enrere

Uns 70 treballadors de la cadena Guitart Hotels s'han concentrat aquest dissabte davant les portes de l'Hotel Guitart Central Park a Lloret de Mar (Selva) per protestar contra l'ERO temporal per a mig any que vol aplicar l'empresa i que afectaria a més del 90% de la plantilla.

El comitè d'empresa s'ha mostrat satisfet amb la participació i ha explicat que els directius de la firma s'han personat durant la mobilització i han fet fotografies i vídeos dels manifestants. Els treballadors esperen que en la reunió prevista pel proper dimecres, l'empresa accepti la proposta de fer marxa endarrere si es converteixen alguns contractes fixos en fixos discontinus.

"La gent està indignada perquè la direcció menysprea l'esforç que han fet durant tot aquest temps", ha assenyalat el president d'empresa de Guitart Hotels, Manuel Pérez. En aquest sentit, el comitè es mostra esperançat davant la propera reunió que mantindran aquest dimecres amb l'empresa. "L'any 2009 els hi vam proposar que alguns contractes fixos es convertissin en fixos discontinus, en aquell moment no ens van fer cas però esperem que ara sigui diferent", ha explicat Pérez.

El comitè s'ha mostrat "satisfet" amb el nombre de treballadors que s'han concentrat davant les portes d'un dels hotels d'aquesta cadena. "Són gairebé tots els treballadors que hi ha durant la temporada d'hivern", detalla el president del comitè. Segons Pérez, el director de la cadena i diversos alts càrrecs s'han presentat durant la concentració i han fet fotografies i vídeos de la mobilització. "És tot molt estrany, ahir també van fer una assemblea d'última hora amb els treballadors per intentar dissuadir-los i que no anessin a la concentració", ha explicat.

La cadena Guitart Hotels va presentar a principis d'octubre un ERO temporal per a mig any que afectaria a més del 90% de la plantilla. L'expedient, on hi ha inclosos 90 dels 106 treballadors de la cadena, es vol començar a aplicar a finals d'octubre i fins a principis de març. La direcció justifica l'ERO adduint que la temporada turística cada cop s'ha estacionalitzat més però el sindicat CCOO ho veu "injustificat" i aposta per altres vies.