Enxampen un home que intentava fugir amb 14 quilos de marihuana al cotxe

Paral·lelament, en un registre d'un habitatge a la Bisbal d'Empordà es va destapar una plantació de marihuana

Els Mossos d'Esquadra han enxampat en dos dies, entre el 4 i el 5 d'octubre, a dos homes, de 40 i 34 anys - de nacionalitat algeriana i francesa- per dos delictes contra la salut pública. En el primer cas, les queixes dels veïns van destapar una plantació de marihuana en un habitatge del centre de la Bisbal d'Empordà.

Durant l'escorcoll, els mossos van localitzar onze plantes, tiges tallades, bosses amb cabdells i van trobar al propietari amagat dins de la casa. En la segona actuació, a Corçà, els agents van enxampar a un home que portava més de catorze quilos de marihuana distribuïda en dotze bosses d'escombraries dins del seu cotxe. El detingut va intentar fugir però va ser interceptat ràpidament.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van detenir entre el 4 i 5 d'octubre a dos homes, veïns de la Bisbal d'Empordà i Ales (França), com a presumptes autors de dos delictes contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.


El primer cas es remunta al passat 2 d'octubre, quan els mossos van rebre diverses queixes veïnals sobre la mala olor de marihuana que es podia notar al voltant d'una casa del centre de la Bisbal d'Empordà. Els agents van observar que al pati de l'habitatge hi havia diverses plantes que podrien ser marihuana i, després de considerar els indicis, el dia 4 d'octubre van accedir a l'immoble.

Durant l'escorcoll, els agents van localitzar onze plantes d'uns dos metres d'alçada, diverses branques, tiges tallades i tres bosses de plàstic amb cabdells. A més, van descobrir que el propietari de la plantació s'havia connectat a la xarxa elèctrica municipal de forma fraudulenta. Els agents van localitzar al propietari de l'immoble amagat dins de casa seva i el van detenir per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

L'home va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà el 4 d'octubre que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Intenta fugir amb catorze quilos de marihuana dins del seu cotxe a Corçà

Un dia més tard, el 5 d'octubre, pels volts de quarts de dues de la matinada, els agents de seguretat ciutadana de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van localitzar un vehicle aturat, amb les llums apagades, en una zona fosca de la localitat de Corçà. Els mossos es van dirigir al lloc dels fets i el conductor, en veure la presència policial, va intentar fugir del lloc.

No obstant això, els agents van aconseguir interceptar-lo prop de la sortida oest de Casavells. L'home transportava més de catorze quilos de marihuana en dotze bosses petites d'escombraries dins del cotxe. El detingut va passar el mateix dia 5 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà que va decretar el seu ingrés a presó.