L'Agència de l'Habitatge demana s'ajorni el desallotjament del bloc ocupat de Salt

La decisió arriba després que el secretari general d'Habitatge es reunís diverses vegades amb les PAH catalanes

En un breu escrit, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya dóna a conèixer que ha presentat un document al jutjat per demanar que s'ajornin els "desallotjaments previstos" tal com van avançar les plataformes aquest passat dimecres, després de reunir-se amb Sala. Des de l'agència subratllen que en la darrera reunió mantinguda amb representants de les PAH catalanes a la delegació del Govern a Girona, van prendre el compromís d'estudiar conjuntament amb els serveis socials de l'Ajuntament de Salt la situació de les famílies el bloc ocupat des del passat mes de març.

Ara, l'Agència de l'Habitatge vol guanyar temps per estudiar i analitzar la situació de cada famiília perquè, fins ara, ja han detectat alguns casos de persones en una situació socioeconòmica greu que podria justificar el seu reallotjament en un habitatge d'emergència de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta nova notícia arriba després de la reunió del dimecres passat on les PAH catalanes van denunciar que la Generalitat "no ha mogut ni un dit" per aturar el desallotjament. En aquell moment, les plataformes van qualificar "d'escandalosa" l'actitud d'Habitatge i van demanar a l'ens que els fes costat davant dels jutjats. Unes peticions que, finalment, sembla que han estat escoltades.