El PSC de Girona reclama un 'pacte per la nit'

El principal partit a l'oposició vol conciliar l'oci nocturn i el descans dels veïns

El grup municipal del PSC a Girona reclama a l'equip de govern que assegui en una mateixa taula a les associacions de veïns i als empresaris del sector de l'hostaleria i l'oci nocturn per tal de consensuar el que han anomenat un "pacte per la nit", que permeti trobar l'equilibri entre el dret de descans dels ciutadans i les activitats d'oci amb mesures concretes. Segons ha explicat la portaveu del grup, Pia Bosch, passat l'estiu han detectat que els problemes "han empitjorat" i han acusat l'Ajuntament, governat per CiU, d'haver implantat solucions "de cara a la galeria" sense tenir en compte les especificitats de cada zona de la ciutat.

Els socialistes consideren que CiU no ha sabut gestionar el "fràgil equilibri" i que les solucions per conciliari l'oci nocturn amb els descans dels veïns s'han d'aplicar analitzant cas per cas i en funció de cada zona de Girona, i no pas de forma generalitzada com creuen que ha fet l'equip de govern.

La portaveu del grup, Pia Bosch, ha alertat que la problemàtica "ha empitjorat" després de l'estiu i ha criticat la manera d'actuar de l'equip de govern. Segons Bosch, aquesta qüestió requereix un "treball de microcirurgia que CiU ha abordat amb una escarpa i un martell". Per altra banda, consideren que Carles Puigdemont i el seu equip no tenen "un model" definit sobre aquesta problemàtica i que les accions que s'han dut a terme, diu el PSC, han estat d'"aparador" en comptes d'arribar a un consens entre totes les parts implicades. Així, han posat l'exemple del tancament de les carpes de la Devesa, la reducció dels horaris de les terrasses i l'aprovació d'una moratòria per a llicències de bars, que al seu entendre s'ha fet de forma "improvisada" i "sense cap model alternatiu" al que hi havia anteriorment. "Se'ns ha dit que el que hi havia no agradava, però no n'hi ha prou amb això, cal que el govern expliqui quin model alternatiu té i en funció d'aquest model treballi d'una manera real per fer la tasca de mediació d'acord a un bé comú que permeti a les parts arribar a acords", ha afegit Bosch.

La portaveu del PSC ha reiterat que la demanda de buscar el consens entre totes les parts implicades ja l'han feta en reiterades ocasions i ha anunciat que ho tornaran a fer en el ple del pròxim dilluns davant el que consideren un "empitjorament radical" de la qüestió que cal abordar amb urgència.

Bosch ho ha dit aquest divendres a Girona, acompanyada dels regidors Glòria Plana, Xavier Amores i Amèlia Barbero.