L'Hospital de Blanes concentrarà les operacions de traumatologia

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva concentra les operacions de cirurgia general a Calella

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha fet un pas més en la reordenació de l'activitat hospitalària per concentrar especialitzacions en un mateix hospital. A partir del 28 d'octubre, l'internament i les intervencions quirúrgiques de cirurgia general es faran a l'hospital de Calella, mentre que el de Blanes assumirà les operacions de traumatologia. Els dos hospitals, que estan a 15 quilòmetres de distància, continuaran atenent urgències de qualsevol especialitat durant les 24 hores del dia i també mantindran l'activitat ambulatòria, la consulta externa i la visita a l'especialista. La direcció de la Corporació sosté que la concentració dóna més especialització professional.

Fins ara, la Corporació ja ha unificat les estructures directives i serveis assistencials com farmàcia, arxius, laboratori, diagnòstic per la imatge o relacionats amb la gestió com recursos humans, facturació, comptabilitat i noves tecnologies. Aquesta reordenació consisteix en concentrar una mateixa especialitat en un dels dos hospitals aprofitant que els dos centres estan a poca distància. L'última especialitat que han concentrat en un dels centres és la de ginecologia i obstetrícia, però també ho han fet amb cardiologia o pediatria i també amb algunes especialitats quirúrgiques com oftalmologia o urologia.


Ara, a partir del 28 d'octubre l'hospital de Calella assumirà l'internament i les intervencions de cirurgia general, mentre que l'ingrés i activitat quirúrgica de traumatologia es farà a Blanes. Els dos centre atendran igualment qualsevol urgència i comptarà amb consultes dels especialistes.

La direcció de la Corporació assegura en un comunicat que la concentració de les activitats en cada un dels hospitals donarà major especialització i major qualitat, també perquè permetrà ampliar la cobertura de patologies. "Cada hospital serà especialista de l'activitat concreta, fet que el farà més fort", ressalten els responsables de la Corporació que asseguren que ara es podran atendre determinades intervencions quirúrgiques que abans no podien ser autoritzades per manca d'activitat suficient.

La Corporació destaca que aquestes actuacions s'acompanyen amb el desenvolupament de l'hospitalització a domicili a la zona de la selva marítima, un servei ja implantat a l'Alt Maresme com a alternativa per evitar internament en determinats pacients.

"En un context com l'actual, millorar l'expertesa dels professionals, mantenir nivells d'activitat suficients i repensar la manera de treballar sent més específics per cobrir les necessitats de la població, són els principals punts que permetran la viabilitat dels serveis en el territori", conclou la Corporació.