L'hostaleria de l'Alt Empordà demana concretar solucions per pal·liar el problema de la sequera

També reclama que s'adaptin els serveis públics a l'allargament de la temporada

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà (AHAE) demana concretar "solucions" per pal·liar el problema de la sequera a la comarca i que s'adaptin els serveis públics a l'allargament de la temporada turística. En aquest sentit, ha instat a explorar mesures com la regeneració d'aigua i posar fi a les pèrdues d'aigües de la xarxa. En l'àmbit de les infraestructures, també ha reclamat millors connexions per carretera amb l'estació de l'AVE. El president de l'entitat, Miquel Gotanegra, ha fet aquestes reivindicacions durant la Nit del Turisme Empordanès que s'ha celebrat aquest dilluns a Llançà.

"La desestacionalització és clau per poder tenir unes plantilles molt més estables i una destinació turística d’excel·lència", ha assegurat Gotanegra durant l'acte. Per la seva banda, la directora general de Turisme, Cristina Lagé, ha apostat per la unió del sector públic i privat per afrontar els reptes en l’àmbit turístic.

Durant l'acte es va premiar la Fundació Gala-Salvador Dalí, pels 50 anys del Museu Dalí de Figueres, que ha rebut el premi Tramuntana d’Honor que es concedeix a persones o institucions rellevants a la comarca. El premi Empordà, que és de nova creació i es concedeix a establiments de llarg recorregut de la comarca, s’ha lliurat a l'Hotel Duran de Figueres. L’empresari Joan Solà, propietari del restaurant hotel La Quadra de Maçanet de Cabrenys, s’ha endut el premi Lluís Fernández, per tota una vida dedicada a l’hostaleria amb èxit, treball i constància.

La cuinera Anna Fabrega, del restaurant l’Encesa del Port de la Selva, que es va formar a l’escola d’hostaleria de Figueres i ha tingut un recorregut professional ascendent, ha rebut el premi Xavier Sagristà per ser un referent en la gastronomia empordanesa. I l’Associació Camí de Mar, que ha impulsat un projecte innovador per tal d'unir els camins de ronda de la Costa Brava i la Costa Vermella, ha estat guardonada amb el premi Tramuntana.

A tots els guardonats se’ls ha lliurat una peça del mestre artesà Francesc Cabrillana que segueix el disseny de la col·lecció exclusiva del ceramista Joaquim Saló de Cadaqués.

A la vetllada també s'ha fet un reconeixement al bar Boia de Cadaqués que, després de 79 anys, ha hagut de tancar en compliment d’una nova normativa de la llei de Costes.