El SCT estudiarà incrementar fins els 130 km/h la velocitat a l'autopista

L'organisme vol aprofitar la reforma de la Llei de Trànsit del Consell de Ministres

El Servei Català de Trànsit (SCT) estudiarà, durant tot el procés parlamentari per la futura aprovació de la llei i el reglament de Trànsit, les condicions per poder implantar la proposta dels 130 km/h a les autopistes catalanes en el moment de l’aprovació definitiva del reglament.
 
L’SCT vol recordar que el que ha aprovat avui el Consell de Ministres és un projecte de llei de reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Viària i que, per tant, encara ha de passar tot un tràmit parlamentari fins a esdevenir reglament. En concret, i en relació amb la mesura de la pujada de velocitat, el mateix ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que no està prevista la seva entrada en vigor fins que no s’aprovi el Reglament de Circulació, previsiblement el març.
 
L’SCT considera que, en el context de crisi actual, no es donen les condicions de seguretat necessàries per aplicar la proposta de l’avantprojecte de llei d’augmentar el límit de velocitat màxima a les autopistes de 130km/h. En aquest sentit, recorda que més del 60% dels vehicles que circulen per les carreteres catalanes tenen una antiguitat de més de 10 anys i que gairebé un milió de vehicles no han superat les proves de la ITV. No obstant això, l’SCT continuarà treballant intensament perquè hi hagi un canvi de situació en aquest sentit mentre que, paral·lelament estudiarà curosament la idoneïtat d’aplicar el nou límit màxim de velocitat de 130 km/h.  
 
Per acabar, destacar que, durant tot el tràmit parlamentari, el Servei Català de Trànsit treballarà en la línia de millorar les condicions de seguretat i reduir l’accidentalitat tal com estableix el Pla Estratègic 2014-2020 que està elaborant.