Troben un cadàver amb signes de violència al riu Muga a Castelló d'Empúries

Els Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial s'han desplaçat fins al lloc dels fets per investigar

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home, el cadàver del qual ha aparegut embolicat amb plàstic surant al riu Muga, al seu pas per Castelló d'Empúries (Alt Empordà) amb signes de violència. La comitiva judicial s'ha desplaçat fins al lloc on han localitzat el cos per fer l'aixecament de cadàver i per investigar les circumstàncies de la mort, que tot apunta que és criminal.

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec del cas. Es dóna la circumstància que a finals d'abril ja va aparèixer el cadàver d'un home a la mateixa població. En aquella ocasió, van trobar dins un contenidor el cos d'un home d'origen marroquí a qui havien degollat.

A les 10.40 del matí, una dona que passejava el gos a la llera del riu Muga ha vist un objecte estrany surant a l'aigua. Quan s'hi ha apropat, ha vist que es tractava d'uns plàstics que podien ocultar un cadàver i, per això, ha donat alerta a la Policia Local.


El cadàver estava al costat d'un camí i ocult entre vegetació frondosa de ribera. La zona on s'ha localitzat és un tram de riu que passa pel nucli de Castelló d'Empúries, a tocar l'asil Toribi Duran. La Policia Local ha traslladat el cas dels Mossos d'Esquadra i l'Àrea d'Investigació Criminal s'ha fet càrrec del cas en tractar-se d'una mort violenta. 

La comitiva judicial, amb fiscal, forense i jutge, s'ha traslladat fins al lloc per investigar el cas. Com que el cos està dins l'aigua, la unitat aquàtica dels Mossos l'haurà de treure de l'aigua. El cos seria el d'un home, encara pendent d'identificar. Els Mossos d'Esquadra recopilen proves per esclarir el cas i també prenen declaració a testimonis de la troballa del cadàver.


Familiars d'un desaparegut

Fins al lloc on han trobat el cadàver també s'hi ha desplaçat la família d'un jove desaparegut dimecres per intentar esbrinar si l'home trobat és el seu familiar. Els Mossos d'Esquadra els han demanat que anessin a la comissaria de Figueres, on els informaran quan hagin conclòs les diligències d'investigació perquè de moment el cadàver no està identificat. Després de l'aixecament de cadàver, traslladen el cos a l'Institut de Medicina Legal on li faran l'autòpsia per esclarir les causes de la mort.

El jove desaparegut és un veí de Figueres, de nacionalitat espanyola i origen marroquí de 34 anys. Va desaparèixer dimecres i els seus familiars van interposar denúncia dijous. Dijous a la tarda, a més, el seu cotxe va aparèixer buit al costat d'una plantació de marihuana de Vila-sacra.

Els Mossos d'Esquadra estan recopilant proves en una zona àmplia a tocar del riu perquè sospiten que hi van deixar el cadàver recentment i que hi pugui haver marques que ajudin a identificar els sospitosos. La zona és coneguda com el camí de Can Gorgot, i ha estat tancat des d'ahir per risc d'inundació perquè en aquest punt hi ha un passallís per sobre la Muga que es desborda.