Absolen la prostituta acusada de conxorxar-se amb dos lladres a Lloret

Cap prova demostra que la processada va participar en el robatori

El Jutjat Penal número 3 de Girona ha absolt la prostituta acusada de posar-se d'acord amb dos homes per atracar un turista a Lloret de Mar (Selva). La sentència recull que no hi ha cap prova que demostri que la dona, Nicoleta Balan, participés en el robatori o estigués conxorxada amb els dos lladres.

El cas es remunta a la matinada del 4 de juliol del 2011 quan Balan va oferir els seus serveis a un turista alemany per 50 euros. Plegats, van anar a un lavabo públic on havien de mantenir les relacions sexuals però llavors van arribar dos lladres que van colpejar l'home i li van robar 1.500 euros. La dona s'enfrontava a una pena de 2 anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Als dos suposats lladres no els van localitzar mai i a la dona la van detenir poca estona després del robatori prop del lloc dels fets. Per això, l'única acusació que hi havia era contra Nicoleta Balan. La dona s'enfrontava a 2 anys de presó pel robatori i a pagar 2.130 euros a la víctima en concepte d'indemnització per les lesions que va patir i pels diners i el mòbil que li van robar. La defensa, encapçalada pel lletrat Jordi Colomer, demanava que l'absolguessin.


La sentència ressalta que, excepte la declaració de l'acusat assegurant que la dona havia donat indicacions als lladres i inclús també l'havia colpejat, no hi ha cap altra prova. La víctima no va comparèixer al judici i es va introduir la seva versió dels fets a través de la declaració que va fer en fase d'instrucció. La sentència destaca que els Mossos d'Esquadra van detenir la dona poca estona després asseguda sola prop del lloc dels fets, tot i que la víctima assegurava que els dos lladres i la prostituta havien fugit corrent.

A més, a la dona no li van trobar a sobre cap objectes que pogués pertànyer a la víctima. "Per no haver quedat suficientment acreditat en el judici la suposada participació de l'acusada en el delicte ni la seva connivència amb els dos individus, procedeix la lliure absolució de la processada", recull la sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Raquel Martínez.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant un recurs.