Enxampen uns lladres de cromos de futbol Panini

Els tres detinguts, entre ells un menor, van sortir amb les mans buides del magatzem de Celrà

L'afició al futbol pot acabar comportant unes hores de garjola i un procés judicial si es porta fins a extrems insospitats. Això és el que els ha passat a tres joves, un d'ells menor d'edat, que van decidir tirar pel dret a l'hora de fer la col·lecció de cromos de la lliga professional. En plena matinada, els nois van entrar al magatzem que l'empresa Panini té al polígon de Celrà (Gironès) per agafar caixes de cromos amb la imatge dels jugadors.

El seu particular partit, però, va acabar en derrota. No només no van trobar el que buscaven, sinó que els mossos els van atrapar quan sortien amb les mans buides del magatzem, on s'hi havien esmunyit després d'escalar una pila de palets i forçar una finestra. El robatori al magatzem que la filial de Panini té al polígon industrial va tenir lloc en plena matinada del dissabte. Els tres joves, dos nois de 20 i 22 anys veïns de Celrà i Bordils, i un menor d'edat, van entrar al pati de la nau, van escalar una pila de palets de fusta d'uns 5 metres d'alçada i van forçar una finestra amb persiana que hi ha a les instal·lacions.

Un cop a dins del magatzem, els tres nois -que anaven encaputxats- van començar a regirar-ne l'interior. Els pispes tenien clar quin era el seu objectiu. De totes les col·leccions de cromos i àlbums que Panini posa cada any al mercat, només els n'interessava una en particular: la de la lliga de futbol professional.

Els joves van estar-se una estona buscant amunt i avall, però enlloc van aconseguir trobar allò que els interessava: les caixes de cromos on hi apareix la imatge dels jugadors. Per això, van decidir girar cua i tornar per on havien vingut.

Els nois, però, no sabien que els seus moviments no havien passat inadvertits pels vigilants d'una empresa que hi ha a tocar del magatzem de Panini. Els guardes de seguretat els havien vist arribant amb cotxe, baixant del vehicle i esmunyir-se a l'interior de la nau. Per això, van trucar als Mossos d'Esquadra i diverses patrulles van anar fins al lloc.

Allà, als policies només els va caldre esperar que els tres joves sortissin de la nau. El particular partit que havien decidir jugar aquests lladres va acabar amb una doble derrota. No només perquè van marxar amb les mans buides del magatzem, sinó també perquè van acabar tots detinguts per una temptativa de robatori amb força.

Els detinguts, que no tenen antecedents, van passar dissabte mateix a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs. El menor es va posar a disposició de la fiscalia de menors.