La Jonquera iniciarà el programa de videovigilància el 2014

El consistori es reunirà amb Albert Ballesta aquest proper mes d'octubre

L'alcaldessa de La Jonquera (Alt Empordà), Sònia Martínez, ha assegurat que el consistori preveu incloure el programa de videovigilància de les carreteres del municipi i El Pertús en els pressupostos del 2014. "La nostra prioritat és la seguretat i, per tant, haurem de deixar de fer altres inversions per tirar endavant aquesta aposta de futur", ha apuntat. Martínez ha explicat que el projecte s'ha endarrerit una mica perquè el primer pressupost que van demanar puja a més de 300.000 euros i era "inassumible".

"Estem buscant un sistema similar que doni els mateixos resultats però sigui més barat perquè hi hem de fer front des del consistori amb l'ajuda d'alguns empresaris", ha puntualitzat. El passat mes d'abril, durant la celebració de la festa de la Policia Local de la Jonquera, l'alcaldessa d'aquesta localitat empordanesa va donar a conèixer que el consistori volia instal·lar càmeres de vigilància a les rotondes d'entrada i sortida del poble, en els principals accessos, polígons industrials del municipi i al terme del Pertús per combatre les activitats delictives com ara les relacionades amb la prostitució. Des d'un principi, l'ajuntament va engegar el projecte amb l'ajuda del Departament d'Interior i amb l'objectiu de millorar la sensació de seguretat entre els veïns del poble.

Ara, cinc mesos després, l'alcaldessa ha explicat que el consistori continua treballant en aquest projecte i que pretenen incloure-ho en els pressupostos del 2014. En principi, el programa es basa en col·locar un sistema de vigilància mitjançant càmeres de vídeo que permetin detectar les matrícules dels vehicles i que ofereixin la informació necessària a qualsevol cos policial. No obstant això, el pressupost que han rebut per instal·lar aquest sistema complex s'enfila a més de 300.000 euros, 60.000 per a la zona del Pertús i més 240.000 euros per col·locar-ho a La Jonquera. Una xifra que el consistori veu "inassumible". "El programa s'ha endarrerit una mica perquè el cost és massa elevat i ara estem intentant trobar altres sistemes que ofereixin un servei similar i que siguin més barats", ha comentat l'alcaldessa.

El cost d'aquesta instal·lació anirà a càrrec del consistori tot i que l'ajuntament també comptarà amb l'ajuda d'alguns empresaris de la zona interessats en la idea. "Hem mantingut converses amb el Departament d'Interior i ens han informat que ens poden ajudar en temes de gestió i recolzament però que la Generalitat no pot assumir part de les despeses", ha apuntat Martínez.

Tot i aquestes dificultats econòmiques, l'alcaldessa té clar que es tracta d'un projecte "de futur". "La nostra prioritat és la seguretat i, per tant, l'any vinent haurem d'escollir i s'hauran de reduir algunes inversions per poder tirar-ho endevant", ha subratllat. Segons l'alcaldessa, aquest projecte és "una aposta de futur". El consistori encara no té un calendari marcat però es reunirà durant el proper mes d'octubre amb el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, per tractar nous pressupostos i enfocar el projecte. "És important per al poble, una vegada tinguem el cost definitiu podrem incloure-ho en els pressupostos de l'any vinent", ha conclòs.