Vidreres Som Tots-ERC surt del govern i deixa CiU en minoria

La investigació d'Antifrau ha estat el detonant que ha fet als republicans perdre la confiança en l'alcalde

Vidreres Som Tots- ERC (VsT-ERC) ha decidit finalment sortir del govern i deixa CiU en minoria. Els republicans governaven en coalició amb la federació nacionalista des del 2011 però la investigació que l'Oficina Antifrau està duent a terme sobre el subministrament d'aigua a les urbanitzacions i la compatibilitat laboral de l'alcalde ha estat el detonant que ha provocat el trencament. El portaveu de VsT-ERC, Eduard Adrobau, ha explicat que han perdut la confiança en l'alcalde, Jordi Camps, a qui acusen d'haver amagat la investigació.

Per això, li havien demanat la dimissió com a condició per mantenir el pacte de govern. CiU queda amb quatre regidors i a l'oposició n'hi haurà nou a partir d'ara. En una reunió dijous a la nit, els tres regidors de Videres Som Tots- ERC van comunicar als tres regidors de CiU i l'alcalde, Jordi Camps, la seva sortida del govern. Arran de la investigació d'Antifrau -que, segons VsT-ERC, l'alcalde va estar amagant durant cinc mesos-, els republicans van demanar a Camps que fes un pas enrere i deixés l'alcaldia en unes altres mans perquè li havien perdut la confiança. 

L'alcalde ha decidit mantenir-se i, per això, els republicans han anunciat que trenquen el pacte de govern i passen a l'oposició, deixant CiU amb només quatre regidors, pels nou que hi haurà a partir d'ara a l'oposició. "De moment no ens plantegem més moviments ni pensem en cap moció de censura", ha avançat el portaveu Andreu Adrobau, que assegura que comparteixen el projecte de CiU però que no poden confiar en l'alcalde. "Nosaltres vam mostrar ahir al grup de CiU la nostra voluntat de col·laborar, però quan has perdut la confiança en algú és molt difícil tornar-la a recuperar", ha declarat.

La informació requerida per l'Oficina Antifrau i que ha provocat la sortida del govern fa referència a la relació de l'ajuntament amb l'empresa subministradora d'aigua a les urbanitzacions i també a la compatibilitat laboral de l'alcalde. Els republicans han denunciat que un dels principals objectius que tenien en entrar a formar govern era legalitzar el tema de l'aigua perquè creuen que es paga "un preu desorbitat" pel servei. Segons VsT-ERC, l'alcalde no ha actuat "ni amb transparència ni amb democràcia" en aquest tema.

CiU lamenta la sortida de VsT-ERC

El grup municipal de CiU, en un comunicat, ha lamentat la sortida del govern de VsT-ERC perquè, segons assegura, arriba en un moment "de dificultats econòmiques i socials". CiU qualifica la seva sortida "d'error greu" perquè creu que en els dos anys de govern conjunt han treballat "en positiu" pel poble.

En el comunicat, a més, ha volgut puntualitzar algunes de les acusacions del seu exsoci de govern. Segons CiU, les acusacions de VsT-ERC "no tenen cap fonament" i, per això, diu que els regidors han manifestat tot el seu suport a l'alcalde, Jordi Camps. El grup també defensa que l'alcalde ha estat "molt transparent" amb el tema del subministrament de l'aigua, una problemàtica que recorda que fa 20 anys que dura. A més, assenyalen que van donar l'opció al seu soci de govern de dur tots els temes relacionats amb l'aigua i que ERC ho va refusar.

El grup municipal de CiU també defensa que l'alcalde ha facilitat tota la informació que li ha requerit Antifrau. "En cas que hagués volgut amagar alguna cosa, no s'hagués personat ni hauria facilitat cap documentació sobre els temes", recull el comunicat.