La Creu Roja tanca la temporada amb 8.734 assistències sanitàries i 55 rescats

Els socorristes han fet 12.635 avisos preventius a banyistes i embarcacions aquest estiu

Durant aquesta temporada de platges a la Costa Brava la Creu Roja ha realitzat 8.734 assistències sanitàries i 55 rescats. Enguany, la Creu Roja ha comptat amb 79 socorristes diaris en 28 platges del litoral gironí situades en vuit municipis diferents. La gran majoria d'assistències sanitàries han estat per traumatismes (ferides, contusions o possibles fractures) o picades de medusa.

Concretament, de les 8.734 assistències sanitàries efectuades per la Creu Roja aquest estiu, 4.266 corresponen a traumatismes i 2.019 a picades de medusa. A banda de les assistències, els socorristes de la Creu Roja han efectuat un total de 12.635 avisos preventius. També han localitzat 104 infants que s'havien perdut. La temporada de platges s'ha acabat amb un total de 8.734 assistències sanitàries i 55 rescats a les diverses platges del litoral que vigilen socorristes de l'organisme. 

A banda de les assistències i seguint la línia de temporades passades, la Creu Roja ha seguit reforçant els avisos preventius a banyistes i embarcacions per evitar conductes de risc. Concretament, els socorristes de la Creu Roja han efectuat un total de 12.635 avisos preventius aquest estiu.

Tipus d'avisos més freqüents

La majoria d'aquestes recomanacions (11.720) són avisos a banyistes que els socorristes han fet des de la costa. Concretament, s'han fet avisos a banyistes per estar a prop de roques i espigons (13,11%), avisos a banyistes cansats (8,87%) i fora de la zona de bany (13,75%), avisos per recollida d'objectes perillosos (10,52%), per factors ambientals (4,10%) o avisos a esportistes nàutics dins de la zona de bany (11,47%). D'altra banda, els 915 avisos restants són recomanacions que els socorristes de la Creu Roja han realitzat des de l'embarcació.

Més de 1.000 ajudes socials

A més de les activitats de prevenció i socors a les platges, la Creu Roja també desenvolupa a les platges assistències de caire social, com les ajudes al bany per a persones amb discapacitat o la distribució de polseres identificatives per a infants per facilitar la seva localització en cas de pèrdua.

Concretament, la Creu Roja ha facilitat el bany a 883 persones amb discapacitat, en molts casos amb les anomenades cadires amfíbies (cadires que es poden submergir a l'aigua), i ha repartit 90 polseres identificatives a infants. Durant tot l'estiu, la Creu Roja també ha pogut localitzar 104 infants que s'havien perdut