Detinguts quatre homes que tenien plantacions de marihuana a Jafre i Cruïlles

La policia ha comissat un total de 300 plantes, algunes de fins a tres metres d'alçada

Els Mossos d'Esquadra han detingut en dos dies quatre homes per cultivar marihuana. Les tres primeres detencions es van fer el 12 de setembre a Jafre (Baix Empordà), després que la policia va comprovar que els detinguts eren els responsables d'un cultiu que havien detectat en una zona boscosa i de difícil accés al municipi de Cruïlles (Baix Empordà).

En aquesta actuació, la policia va comissar 140 plantes, estris de cultiu i fins a 1.117 euros en bitllets fraccionats. La quarta detenció es va fer l'endemà també a Jafre. En aquesta ocasió, la policia va detectar una plantació a tocar del riu Ter i va trobar-se el cuidador a la mateixa plantació. Els mossos van comissar 160 plantes. Els Mossos d'Esquadra han fet quatre detencions relacionades amb cultius de marihuana al Baix Empordà en només dos dies. La primera operació va fer-se el dia 12 de setembre a Jafre, on els agents van detenir tres homes de nacionalitat marroquina i veïns de La Bisbal, d'entre 35 i 38 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten al 30 d'agost, quan els mossos van tenir coneixement que en una zona boscosa de la població de Cruïlles hi havia una plantació de marihuana. Arran d'aquests fets, la policia va iniciar una investigació per tal d'identificar als responsables del cultiu. La plantació estava situada al costat d'una masia, a la qual s'havia d'accedir per un corriol de difícil accés, en una zona de vegetació molt frondosa i aïllada de les vies de comunicació principals.

Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van identificar i detenir les tres persones responsables del cultiu. Durant l'actuació policial es van comissar unes 140 plantes de marihuana, de més d'un metre i mig d'alçada. També es van comissar diversos estris de cultiu i 1.117 euros en bitllets fraccionats.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 16 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Una quarta detenció l'endemà

L'endemà de les primeres detencions, els agents també van arrestar a Jafre un veí de La Bisbal, de 51 anys i de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van tenir coneixement que hi havia una plantació de marihuana a la llera del riu Ter, al terme municipal de Jafre. Una patrulla es va adreçar a la zona i va localitzar dos cultius de marihuana. Al lloc també hi havia un home que, segons informa la policia, es va encarar contra els agents amb actitud amenaçadora.

Els mossos van detenir aquest home i van comissar unes 160 plantes de marihuana -d'entre dos i tres metres d'alçada-, diversos estris per al cultiu, i una tenda de campanya que utilitzava el cuidador de la plantació.

El detingut va passar el dia 16 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.