Girona suma tres noves estrelles Michelin

Ja són 15 els establiments gironins guardonats amb aquesta distinció

La gastronomia gironina ha consolidat la seva excel·lència amb tres noves estrelles Michelin en la guia del 2025. Els restaurants Esperit Roca (Sant Julià de Ramis), Divinum (Girona) i Voramar (Portbou) han estat distingits amb la seva primera estrella, elevant a 15 el nombre total d’establiments gironins reconeguts per aquesta prestigiosa publicació.

El Celler de Can Roca continua liderant la regió com l’únic restaurant amb tres estrelles Michelin. A la llista també figuren restaurants amb dues estrelles, com Miramar (Llançà), Les Cols (Olot) i Bo.TiC (Corçà), així com una destacada selecció amb una estrella, entre ells Massana (Girona), Els Tinars (Llagostera), Ca l’Enric (la Vall de Bianya) i Empòrium (Castelló d’Empúries).

Aquest últim, a més, ha estat guardonat amb una estrella verda per la seva aposta per la sostenibilitat, juntament amb el seu bistrot.

Els nous guardonats

  • Esperit Roca: Situat a l’antic castell de Sant Julià de Ramis, aquest nou projecte dels germans Roca combina hotel, espai d’exposicions, destil·leria i un restaurant amb un menú que destaca per la seva aposta per plats dolços i clàssics d’El Celler de Can Roca. Aquesta estrella reafirma el compromís dels Roca amb la innovació i la tradició.
  • Divinum: Amb més de dues dècades de trajectòria, el restaurant liderat per Joan Morillo i Laura Tejero ha esdevingut un referent gastronòmic de Girona. La seva cuina, obra dels joves xefs Isidre Soler i Arnau Casadevall, destaca per l’equilibri entre modernitat i tradició.
  • Voramar: Situat a Portbou, la seva cuina de mar i muntanya, basada en la qualitat del producte i la tècnica, ha estat reconeguda després d’anys de treball constant per part dels xefs Guillem Gavilan i Pau Jamàs.

Girona, epicentre gastronòmic

Amb aquestes noves incorporacions, Girona reforça la seva posició com a destí clau per als amants de la gastronomia. Aquesta regió no només ofereix cuines reconegudes internacionalment, sinó també experiències úniques que connecten tradició, innovació i sostenibilitat.

A més, el cuiner gironí Joan Roca ha valorat que "la cuina catalana passa per un moment extraordinari". "Catalunya és el territori que més estrelles té de tot Espanya i això vol dir que hi ha molt talent i les perspectives són molt bones".

La cara més amarga se l'ha emportat el Moments, la proposta gastronòmica de Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, a l'Hotel Mandarín Oriental, que ha perdut una de les dues estrelles que tenia. El Xerta, també de la ciutat comtal, ha perdut l'única distinció que ostentava.

Catalunya també ha sumat nous restaurants amb una estrella verda -la que en certifica la sostenibilitat. Es tracta del Bistrot 1965, de Castelló d'Empúries; Espacio Amunt, a Ulldecona; la Boscana de Bellvís, i el Restaurant 1497 a Vallromanes.