La Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona (CAFGi), el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (API) i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona (GIPCE), ha presentat la nova Càtedra d’Habitatge Pere Bahí. L’acte, celebrat divendres 15 de novembre a la sala El Torín d’Olot, ha aplegat més de 200 persones.
El rector de la UdG, Quim Salvi, ha inaugurat l’acte destacant el paper essencial de les càtedres en la connexió entre universitat i territori, subratllant la rellevància d’aquest projecte en l’actual crisi d’habitatge. La presidenta de l’Observatori Metropolità d’Habitatge de Barcelona, Carme Trilla, ha ofert una conferència que ha exposat la problemàtica de la vulnerabilitat residencial i la manca d’un parc públic suficient, amb dades que revelen que el 34,5% de la despesa familiar es destina a l’habitatge.
La directora de la càtedra, Elena del Rey, ha agraït el suport de les entitats col·laboradores i ha fet una crida per avançar conjuntament en solucions al problema de l’habitatge. Al seu torn, Francesc X. Quintana, patró de la càtedra, ha posat en valor el llegat de Pere Bahí i ha compartit un àudio inèdit de l’empresari amb les seves reflexions sobre la creació d’aquest projecte.
Compromís institucional i acadèmic
El nou director general d’Habitatge de la Generalitat, Jordi Mas, ha reafirmat el compromís del Govern amb polítiques que promoguin habitatge assequible. L’alcalde d’Olot, Josep Berga, ha tancat l’acte recordant l’impacte social de Bahí i el deure col·lectiu de garantir el dret a un habitatge digne.
Jaume Bahí, germà del desaparegut empresari, ha destacat el valor de la col·laboració i l’intercanvi de coneixements en aquest projecte, considerant que la càtedra és un homenatge adequat a la visió i dedicació de Pere Bahí.
Un referent del sector immobiliari gironí
Pere Bahí (1970-2022), impulsor de la càtedra que porta el seu nom, va ser una figura destacada en el sector immobiliari i acadèmic. Formador i innovador incansable, va deixar una empremta significativa com a director del Màster en Estudis Immobiliaris de la UdG i com a membre actiu del Col·legi API de Girona.
La Càtedra d’Habitatge Pere Bahí s’ha creat per estudiar i analitzar el sector immobiliari a les comarques gironines, oferint eines per millorar la professionalització del sector i el benestar dels ciutadans. Aquesta iniciativa s’espera que esdevingui un referent tant acadèmic com social en la recerca de solucions a la crisi habitacional.