El Girona es retroba de nou amb la victòria

Han aconseguir capgirar un marcador advers davant el Lugo (1-2)

El Girona ho ha tornat a fer. Només tres dies després, els de Ricardo Rodríguez han aconseguit donar la volta a un marcador advers i han sumat una nova victòria. Avui, contra el Lugo, el Girona ha tret l’ambició i l’agressivitat i, amb coratge, ha aparcat una primera meitat que s’ha complicat. Perquè, si el partit d’avui contra el Lugo havia de servir per oblidar la dolorosa derrota contra el Jaén, els de Ricardo Rodríguez no l’han començat de la millor manera possible.

Les primeres males notícies ja arribaven durant l’escalfament, quan Chando, l’únic nou pur de l’equip, s’ha lesionat i no ha pogut saltar sobre el terreny de joc. Però, si la lesió del davanter ha trastocat els plans de Ricardo, encara més greu ha estat el cop rebut abans del primer quart d’hora, amb un gol en contra que ha complicat força el matx. L’autor de la diana local ha estat del golejador Vincenzo Rennella que, després d’aprofitar-se d’una relliscada de Carles Mas i d’un mal refús, ha superat la sortida del porter Isaac, tot i quedar-se sense angle (14’). I això que el Girona, que no havia mostrat un mal joc fins al moment, havia avisat primer amb un bon xut de Felipe que va fer intervenir l’excapità blanc-i-vermell Dani Mallo, avui titular per primera vegada a la lliga.

Després del gol de Rennella, els gironins han buscat refer-se però, sense arguments ofensius i idees d’atac clares, no han pogut superar la línia de pressió del Lugo, molt concentrats tant en defensa com al mig del camp. La prova s’ha fet evident amb les dades de possessió, ja que al final del primer període, l’equip de Quique Setién havia superat el Girona, tot i el marcador a favor. Un descans necessari

Després d’una primera meitat fosca per part del Girona, el pas per vestidors ha estat bàsic per refrescar les idees. Perquè, de fet, els blanc-i-vermells han estat a punt de posar l’empat a un quan només s’havien disputat 6 minuts. La primera jugada perillosa l’ha iniciat Felipe Sanchón, amb una bona passada que ha deixat Gerard Bordas sol davant el porter. El de Manresa, però, ha vist com Dani Mallo, en l’u conta u, li guanyava la partida. Un avís que ha precedit el gol de l’empat, obra de David Timor. El jugador del Girona, amb un gran xut de falta al 55, ha aconseguit enviar la pilota al fons de la xarxa per tercer cop consecutiu en lliga i, per tant, canviar el signe del partit. Si el descans havia anat bé al Girona, l’empat encara els ha fet despertar més. Els de Ricardo han passat a dominar el partit, sobretot en l’àmbit ofensiu, i han fet mèrits per donar la volta al marcador. Eloi, al 62, ha estat a punt d’aconseguir-lo amb un potent xut, però Dani Mallo ha desviat l’esfèrica. Juncà, per la seva part, ha volgut repetir el gol de la Copa contra la Ponferradina però, aquest cop, el seu xut ha sortit massa creuat (68’).

Becerra, salvador

El Girona ho ha intentat amb força i ha gaudit d’oportunitats per avançar-se al marcador. El no encert dels catalans, però, ha estat a punt de ser aprofitat pel Lugo, que s’ha despertat tard però ha disposat d’accions per marcar el segon. La més clara, al minut 75, en una doble ocasió de Sandaza, primer, i De Coz, en el refús, que ha fet intervenir miraculosament un Isaac Becerra espectacular. Rennella, al 81, ha etzibat una potent canonada amb la cama esquerra, però el mateix Becerra ha reaccionat bé per enviar l’esfèrica a córner.

Els tres punts viatgen cap a Montilivi

Tot i aquests últims intents del Lugo, l’equip que es mereixia la victòria era el Girona. Finalment, avui la justícia ha tornat a aparèixer per donar el premi al conjunt de l’equip de Ricardo Rodríguez, després de la segona meitat disputada. Un premi que ha arribat en forma de penal, després d’una mà dins l’àrea d’Álvaro Peña, que ha deixat el seu equip amb un home menys fins al final del partit. Felipe, sense tremolar, ha aconseguit marcar el segon gol de penal i certificat una remuntada buscada i merescuda.

Crònica cedida per:

www.MontiliviDigital.cat