La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), el restaurant El Celler de Can Roca i l’estudi de desenvolupament tecnològic Futura XR s’uneixen en un innovador projecte per transformar l’experiència gastronòmica en una vivència multisensorial.
Aquesta col·laboració dona lloc a “Viatge Màgic a Través del Cacau”, una experiència de realitat mixta que combina tecnologia avançada i alta gastronomia en un recorregut únic pel món del cacau, dissenyat per a l’última part del menú d’El Celler.
La iniciativa, que va començar com a pilot amb el tast interactiu de Feel the Technology durant el Mobile World Congress 2023, permet als comensals submergir-se en un entorn màgic a través d’unes ulleres de realitat mixta Meta Quest 3, gaudint d’una narrativa que els transporta a una civilització dedicada al culte del cacau.
El punt culminant és un ritual on els mateixos comensals es converteixen en déus a qui s’ofereixen tributs, mentre es degusten bombons especials de Casa Cacao.
Innovació tecnològica aplicada a l’experiència culinària
L’equip tècnic ha creat un sistema avançat de calibratge per assegurar una experiència immersiva i precisa, que elimina la necessitat de codis QR en favor d’un núvol de punts compartit. Així, les ulleres estan controlades des d’una tablet que permet gestionar i sincronitzar l’experiència per a tots els comensals alhora, garantint un ambient fluid i coordinat.
Aquesta col·laboració no només revoluciona l’alta gastronomia integrant realitat augmentada i virtual, sinó que també replanteja la manera en què tecnologia i cultura es fusionen en experiències quotidianes. Segons Jordi Roca, copropietari d’El Celler de Can Roca, “Aquesta experiència porta la nostra idea de sorprendre els clients a un altre nivell. És una cosa íntima, única i especial, que es viu i no es pot documentar ni compartir a les xarxes socials”.
Impacte en el sector i més enllà
Francesc Fajula, CEO de Mobile World Capital Barcelona, destaca que aquest projecte exemplifica “com la innovació tecnològica pot enriquir les nostres experiències, convertint un àpat en una vivència multisensorial”. “Viatge Màgic a Través del Cacau” aprofundeix en el potencial de la tecnologia com a eina d’hospitalitat i captiva el comensal portant-lo a un món de fantasia, reflexionant també sobre l’impacte de la tecnologia en la percepció de la realitat.
Aquesta fusió d’alta gastronomia i realitat mixta promet redefinir els límits de l’experiència gastronòmica, posant la tecnologia al servei de la creació d’entorns immersius en un dels referents de la cuina mundial.