La pluja fa perdre 7.000 visitants a la Fira d'Indians de Begur

Enguany 35.000 persones s'han passat per les activitats programades

El mal temps i la pluja que ha caigut a Begur durant aquest cap de setmana ha diluït la 10a edició de la Fira d'Indians que ha arribat als 35.000 visitants, unes 7.000 persones menys que l'any passat.

Tot i això, l'alcalde del poble, Joan Català, assegura que es tracta d'una fira "totalment consolidada" i que ha estat "un èxit rotund". Tot i el mal temps, no s'ha hagut de cancel·lar cap esdeveniment.

L'escenificació de l'arribada de Pere Roger - un dels indians destacats del poble- els tallers de xocolata i cocteleria, el de balls llatins, les parades de productes d'ultramar, les conferències i els concerts de Lucrecia o Sílvia Pérez Cruz han estat alguns dels actes amb més afluència.

El batlle ha ressaltat que la davallada de visitants no és una dada "significativa" perquè està relacionada amb el mal temps i la pluja que ha fet acte de presència durant aquest cap de setmana. Algunes de les activitat que han despertat major interès han estat els tallers de xocolata, cocteleria, el de balls llatins o el de barrets de paper per a nens. A més, les conferències sobre el llegat dels 'americanos' o els concerts de Lucrecia i Sílvia Pérez Cruz també han reunit a una gran afluència de visitants.

"Tota la programació que oferim està molt ben acceptada, els carrers amb la cinquantena de parades han estat plens durant tots els tres dies", ha apuntat el batlle. Un altre dels elements més remarcables de la fira ha estat l'arribada de l'indià Pere Roger - un dels 500 indians de Begur que van marxar a Cuba- i l'exposició amb motiu dels deu anys d'història de la mostra.

Seguint amb la tendència que es va registrar l'any passat, l'alcalde ha comentat que cada cop més s'apropen visitants d'arreu de l'Estat, sobretot provinents de València o Madrid. De cara a l'any vinent, l'alcalde ja ha avançat que volen innovar amb alguns detalls però que la fira continuarà amb la seva essència perquè "funciona molt bé". La 10a Fira d'Indians de Begur va arrencar el passat divendres i ha finalitza aquest diumenge amb els sons de les havaneres, els ritmes cubans d''Afroson group', 'Los pandilleros (Lester & Robe' o 'Telva Rojas group'.