Blanes farà un tractament als arbres per exterminar la plaga de pugó

Demanen als veïns que mantinguin les finestres tancades i no aparquin en els trams afectats

L'Ajuntament de Blanes ha decidit realitzar un tractament fitosanitari als arbres situats a l'avinguda Catalunya i al barri de La Plantera per exterminar la plaga de pugó que els afecta. En principi, el consistori vol portar-ho a terme la nit de dilluns 9 a dimarts 10 de setembre i demana als veïns que tanquin les finestres dels habitatges durant aquesta nit i no aparquin en el tram afectat on es farà el tractament.

L'ajuntament ha decidit dur a terme aquesta acció després de rebre les queixes de diversos veïns que veien com aquests petits insectes que xuclen la saba de les plantes entraven a dins de casa seva. Només es farà el tractament si les condicions meteorològiques ho permeten. Des de l'ajuntament asseguren que ja s'havien registrat casos similars ara fa uns anys al Passeig de la Marina o als arbres de la Plaça 11 de setembre. Segons el consistori, es tracta d'una actuació habitual.

El pugó, és un petit insecte de color negre que s'alimenta de la saba de les plantes i els arbres. Des de Blanes ja s'ha avançat que el producte que s'utilitzarà per exterminar la plaga és de baixa toxicitat i està permès utilitzar-lo en zones urbanes. Tot i això, es recomana que durant l'aplicació del tractament es mantinguin les finestres dels habitatges propers tancades.

Des del primer moment, el consistori ha explicat que ja ha fet un butlletí informatiu detallant les característiques del tractament i on s'informa que estarà prohibit estacionar vehicles en el tram on es farà l'actuació. En cas que les condicions meteorològiques no fossin adequades, es modificaria el calendari previst i el tractament es faria el primer dia que es pogués.