Dos detinguts per robar en bars de Girona i Bescanó

Els dos arrestats són un veí de Salt de 23 anys i veí de la capital gironina de 24 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones acusades de cometre tres robatoris amb força en bars de Girona i Bescanó (Gironès). Un dels lladres, un veí de Salt (Gironès) de 23 anys i nacionalitat marroquina, va ser arrestat el passat 27 d'agost per cometre dos robatoris en bars de Bescanó, mentre que l'altre, un veí de Girona de 24 anys i nacionalitat espanyola, el van detenir el passat 29 d'agost després de robar també en un bar-restaurant de la capital gironina.

Cap a dos quarts de tres de la matinada del passat 24 d'agost, els mossos van tenir coneixement que s'estava produint un robatori amb força en un bar de la població de Bescanó (Gironès). Un individu va forçar la porta d'accés a l'establiment i, un cop dins, va sostreure un televisor i una màquina expenedora. Posteriorment, diverses patrulles es van dirigir al lloc del robatori. En detectar la presència policial, l'autor va fugir precipitadament en un vehicle.

Davant aquesta acció, els agents van fer senyals al conductor perquè s'aturés, però aquest, no va fer cas a les indicacions dels agents. Poc després, es va localitzar el cotxe estacionat en un carrer de Salt sense ningú al seu interior.

Simultàniament, els agents van saber que aquella mateixa nit s'havia produït un segon robatori amb força en un altre bar de Bescanó. En aquest cas, els fets es van produir al magatzem de l'establiment on després de forçar la porta d'entrada van sostreure vuit caixes de gelats.

La investigació va concloure el passat 27 d'agost amb la localització i detenció del titular del vehicle que van localitzar tres dies abans a Salt i que havia fugit davant de la presència policial, com a presumpte autor dels dos robatoris.

El detingut, que té antecedents, va passar el dia 29 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. En relació al segon cas de robatori, els fets van passar la matinada del 15 d'agost en un bar- restaurant de Girona. El lladre va forçar la porta principal del local i, una vegada dins, va sostreure un televisor. També va produir danys en una altre televisor quan se l'intentava endur.

Els mossos van obrir una investigació i de l'estudi dels indicis i vestigis que van poder recollir al lloc, va identificar i detenir el presumpte autor del fet.

El detingut, que té nombrosos antecedents, va passar el 30 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.