Set restaurants gironins participaran en la campanya contra el malbaratament alimentari

El Gastrorecup s'ha presentat avui al Normal dels germans Roca

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa una nova edició de la campanya "Aprofitem els aliments", que compta amb la participació de més de 50 restaurants catalans i set de la demarcació de Girona.

L’acte inaugural ha tingut lloc al restaurant Normal, dels germans Roca, situat a Girona. Aquesta iniciativa té com a objectiu conscienciar la població sobre el malbaratament alimentari i promoure el valor dels aliments a través d'accions participatives.

La campanya durarà fins al 5 d’octubre i inclourà activitats per tot Catalunya, com la Marató d’Espigolades i el Gran Dinar d’Aprofitament.

El Gastrorecup a Girona

Enguany, el Gastrorecup ha augmentat la seva participació, passant de 18 a més de 50 restaurants. A Girona, a més del Normal, s’hi han adherit el Restaurant Dit i Fet, l’Hostal dels Ossos a Olot, Can Roca d’Esponellà, Casamar Restaurant a Llafranc i l’Escola d’Hostaleria de Girona i de Figueres.

Aquests establiments elaboren menús amb aliments recuperats, productes aptes per al consum que han estat descartats al llarg de la cadena alimentària. Aquesta iniciativa busca involucrar empreses agroalimentàries i productors locals de la zona, fomentant una major sostenibilitat.

Les reserves per participar als Gastrorecups es poden realitzar des del 13 de setembre a la pàgina oficial de l’esdeveniment.

Gran Dinar d’Aprofitament a Girona

Una de les activitats centrals de la campanya serà el Gran Dinar d’Aprofitament, que tindrà lloc el 5 d’octubre a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a Girona. L’esdeveniment, organitzat conjuntament amb el Banc dels Aliments de Girona i la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), inclourà showcookings d’aprofitament, tallers i activitats per a tota la família.

Aquesta jornada festiva, amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Girona, busca ser un espai de trobada per conscienciar la ciutadania sobre la importància de no malbaratar aliments.

Impacte ambiental del malbaratament alimentari a Catalunya

Des del 2018, el Departament d’Agricultura treballa en la diagnosi de l'impacte del malbaratament alimentari a Catalunya, que anualment arriba a unes 280.000 tones d'aliments desaprofitats, incloent-hi fruita, verdura, peix i carn.

A Girona, aquesta campanya esdevé una eina clau per visibilitzar el problema i fomentar solucions locals basades en l'economia circular i la sostenibilitat.