Troben documentació oficial de l'Ajuntament d'Arbúcies a les escombraries

Es tractaria d'expedients, informes interns de la policia, convenis i currículums, entre d'altres

L'Ajuntament d'Arbúcies (Selva) ha denunciat que el dijous de la setmana passada es van localitzar en un contenidor documentació oficial referent al consistori datats del 2011, quan manava l'anterior govern d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Segons apunten del consistori, un veí del municipi va localitzar al costat de l'àrea de recollida de residus de la carretera que porta a la zona esportiva de Can Pons un gruix de documents amb segell de l'Ajuntament. Immediatament es van personar al lloc un membre de l'Equip de Govern i agents de la Policia Local. Una vegada allà van procedir a obrir la resta de les bosses i van confirmar que els papers eren còpies i originals de documentació del consistori.

La mateixa Policia Local es va encarregar de redactar l'acta d'aixecament dels documents públics i en va obrir les diligències corresponents. Es dona el fet que barrejat amb aquestes bosses hi havia pancartes d'ERC de les darreres eleccions així com cartells i altres elements que s'utilitzen habitualment en campanyes electorals.

Documents del 2011


Tots els documents trobats són anteriors al juny del 2011. Entre els papers n'hi ha que són fotocòpies però també se n'hi troben d'originals. Llençats al costat dels contenidors d'escombraries s'han localitzat informes mèdics de treballadors municipals, documents interns de la policia local, adjudicació de serveis municipals, convenis, currículums de veïns d’Arbúcies, papers amb signatures de ciutadans del municipi, instàncies amb nom, cognoms i DNI, entre altres documents.

Precisament ahir es va posar en coneixement del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners i també  s'ha posat els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra ja donat que entre els centenars de papers i documents n'hi ha de la comissió de policia de Catalunya, de la Junta Local de Seguretat i d’altres que porten el seu segell i en color vermell la paraula confidencial. "Serà difícil saber el nom i cognom de qui ho ha fet però tot indica la procedència i que ha estat un partit polític que ha fet neteja de papers" afirma l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga. El mateix batlle critica aquesta actitud "irresponsable" i demana que qui ho hagi fet expliqui els seus motius. "Està clar que algú o alguns se'n va endur documents que haurien d’haver-se quedat a l'Ajuntament. Si això ja és reprovable també ho és llençar-los a terra al costat dels contenidors de les escombraries”, ha reblat.