Una família avorta un assalt violent a casa seva amb un tret a l'aire

Els lladres intentaven accedir a la casa colpejant la porta d'entrada per tirar-la a terra

La valentia d'una família de Llampaies (Alt Empordà) va aconseguir avortar un assalt violent a casa seva ara fa un mes. La família, una parella d'uns 65 anys amb un fill de 27, viu en una casa aïllada a tocar del bosc i estava veient la televisió al vespre quan van començar a sentir uns cops repetitius a la porta d'entrada. Espantats, van veure com uns lladres intentaven accedir al domicili tirant a terra la porta.

La família es va posar a cridar tot dient que avisarien els Mossos però els assaltants van continuar colpejant la porta amb un objecte massís sense fer-ne cas. Finalment, el pare va agafar la seva escopeta i va tirar un tret a l'aire. Immediatament, els lladres van fugir del lloc dels fets.

Els fets van succeir ara fa un mes, a finals de juliol tot i que no havien transcendit fins aquest dissabte. Segons l'alcalde de Saus, Camallera i Llampaies, Bernardí Costa, la família estava veient la televisió tranquil·lament quan, de sobte, van sentir cops a la porta d'entrada. En un principi, els propietaris van pensar que es tractava d'una porta mal tancada que, amb les corrents d'aire, estava fent soroll. No obstant això, després de mirar casa seva van adonar-se que els cops eren repetitius i que es tractava d'uns lladres que volien esbotzar la porta.


Aquesta família viu en una casa aïllada, a tocar del bosc al poble de Llampaies. Des d'un primer moment, la família es va posar a cridar tot dient que avisarien els Mossos d'Esquadra. Una alerta que no va afectar els lladres que van continuar picant fins que el pare, un home d'uns 65 anys, va decidir anar a buscar la seva escopeta. El propietari va tirar un tret a l'aire i això va espantar els lladres els quals van fugir del lloc dels fets. L'alcalde del poble assegura que els esdeveniments s'haurien pogut "complicar molt" si la família no hagués pogut fer fora els assaltants.

D'altra banda, Costa assegura que últimament s'han produït diversos robatoris a immobles de segones residències dins del terme municipal. "Avisem als veïns que tinguin cura amb la gent que passa oferint productes perquè pot ser que sigui gent que només vol veure la casa per després assaltar-la", ha explicat. Des del consistori expliquen que donen consells de prevenció i demanen a la gent que tingui cura, sobretot la gent gran que viu sola.