Detingut un home a l'Estartit acusat de matar el seu pare

Els fets han tingut lloc en un càmping de matinada

Un home ha mort després de ser agredit pel seu fill aquest divendres a l'Estartit (Baix Empordà), segons han informat els Mossos d'Esquadra. Els fets s'han produït al voltant de tres quarts d'una de la matinada passada en un càmping de la localitat on l'home, de 45 anys i de nacionalitat britànica, hauria agredit el seu pare, de 69 anys. La víctima ha estat traslladada en un centre hospitalari per ser atesa de les lesions que presentava però finalment aquest matí ha mort.

La Policia Local va detenir l'agressor per la seva presumpta relació amb la mort del seu pare. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos s'han fet càrrec del cas.

Els fets han passat de matinada en un càmping de l'Estartit quan pare i fill -de nacionalitat britànica- han començat a discutir. Segons fonts properes al cas, víctima i agressor tenien símptomes evidents d'anar beguts i, quan la disputa ha pujat de to, s'han començat a colpejar. Segons les primeres hipòtesis, en un moment de la discussió el pare s'hauria donat un cop fort al cap que li hauria provocat una ferida greu.


Tot i que els serveis d'emergència l'han traslladat immediatament a l'hospital, l'home ha mort aquest matí com a resultat de les ferides. Caldrà esperar el resultat de l'autòpsia, però la investigació apunta a que l'home hauria mort del cop al cap. Està previst que l'autòpsia li facin demà al matí a l'Institut de Medicina Legal de Girona.

Segons fonts consultades, no s'ha trobat cap arma blanca ni cap tipus d'objecte contundent amb el qual el fill agredís el pare. Els forenses també faran un reconeixement al detingut perquè també tenia marques de cops rebuts durant la baralla.

A l'home de 45 anys l'han detingut com a suposat autor d'un delicte de lesions amb resultat de mort i segurament no passarà a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà fins que hi hagi el resultat preliminar de l'autòpsia, que aportarà més detalls sobre si les ferides del cap són compatibles amb un cop o amb una caiguda.
 
L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos de la regió policial de Girona s'ha fet càrrec del cas. Al fill el va detenir la Policia Local de Torroella de Montgrí i posteriorment va quedar sota custòdia dels Mossos d'Esquadra.