Detingut un home amb 3.791 plantes de marihuana en contenidors soterrats

Els agents van localitzar l'home després de conduir temeràriament i avançar en línia continua

Els mossos han enxampat un home, de 43 anys amb antecedents policials, que tenia 3.791 plantes de marihuana en uns contenidors metàl·lics soterrats al costat de casa seva a Vilobí d'Onyar (Selva). Els fets es remunten al passat 30 de juliol quan els agents van observar com un turisme circulava temeràriament - avançant el línia continua i fent maniobres perilloses- per la carretera GI-553.

Després d'una investigació, els agents van localitzar el conductor i a casa seva van descobrir una complexa plantació de marihuana. A més, van trobar 6.555 euros en monedes fraccionades. L'home passarà avui a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Els fets es remunten al passat 30 de juliol quan el detingut va cometre una greu infracció de trànsit.

En concret, l'home va avançar un altre vehicle en línia contínua i va realitzar diverses maniobres posant en perill la resta d'usuaris. Per aquest motiu, es va obrir una investigació per identificar i localitzar el conductor del turisme que va acabar el 21 d'agost passat.


Aquell dia, els agents van trobar al conductor i el van detenir en el seu domicili de Vilobí d'Onyar. Va ser llavors quan els agents van observar que hi havia una estructura formada per contenidors metàl·lics dels que s'utilitzen per transportar mercaderies en vaixell. Els mossos van veure que es tractava de dos pisos de contenidors soterrats a uns sis metres de profunditat i dels quals es desprenia una forta olor a marihuana. Per tot això, un dia després, el 22 d'agost, els mossos amb el cos de vigilants de Vilobí d'Onyar i amb el suport de la brigada municipal, van entrar dins de la casa i dels contenidors.

Durant l'escorcoll es van localitzar 3.791 plantes de marihuana, estris per al cultiu, pesatge i manipulació, i 6.555 euros en monedes. Els contenidors no disposaven de llum natural i s'hi havia instal·lat un complex sistema d'il·luminació, ventilació i reg. A més, els agents van comprovar que el detingut obtenia el fluid elèctric de manera fraudulenta.

Per tot això, l'home va ser detingut per un delicte contra la salut publica, un altre de defraudació de fluid elèctric i un tercer delicte de conducció temerària. El detingut, que té antecedents, passarà aquest dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.