Palafrugell demana a la Generalitat que obri un expedient a Endesa

El municipi ha patit talls en el subministrament aquest estiu

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha demanat a la Generalitat que obri un expedient informatiu a Endesa pels talls en el subministrament elèctric que el municipi ha patit aquest estiu. El consistori critica que, en plena temporada turística, ja s'han registrat tres avaries, algunes de les quals han afectat més de 6.000 abonats. Els dos últims talls, a més, han tingut lloc en dies consecutius (diumenge i ahir).

A principis de juliol, l'ajuntament ja va demanar a l'elèctrica que adoptés les mesures necessàries per evitar aquests talls, però el consistori considera que l'informe que els va trametre la companyia és "insuficient". Per això, demana a la Generalitat que actuï. L'ajuntament de Palafrugell assegura que els talls d'electricitat i les avaries són un problema recurrent al municipi quan arriba l'estiu. Segons el consistori, la xarxa de mitja i baixa tensió és "precària", i això comporta que hi hagi parts del municipi que quedin a les fosques.

Aquest estiu, el consistori indica que ja s'han viscut tres situacions d'aquest tipus. La primera va passar el dissabte 6 de juliol, quan diferents punts de la vila es van quedar sense llum (i en alguns llocs, durant més de dues hores).

Aquest diumenge a la tarda, es va viure una altra avaria. Un curtcircuit va incendiar un transformador i va obligar Endesa a desconnectar la línia sencera per motius de seguretat. En total, uns 6.300 abonats es van quedar sense llum durant una hora i mitja. Com a mesura preventiva, a més, els Bombers van haver de desallotjar una desena de persones de casa seva per l'incendi del transformador, tot i que van poder tornar als seus domicilis al cap de poca estona.

Expedient informatiu

Per últim, com indica l'ajuntament, ahir a la nit va tenir lloc un nou tall elèctric. Per això l'ajuntament -mitjançant una resolució d'alcaldia- ha demanat a la Direcció General d'Energia que obri un expedient informatiu a Endesa. L'objectiu és "aclarir les causes que provoquen les interrupcions continuades de subministrament elèctric i dictar les mesures necessàries a adoptar per evitar aquestes incidències".

El consistori, a més, també ha fet un altre requeriment, en aquest cas a Endesa. En concret, li ha demanat que ampliï l'informe que els va fer arribar el mes de juliol, després que tingués lloc la primera avaria. Segons l'ajuntament, el document que els va trametre aleshores la companyia és "insuficient" i, per això, li demana que l'ampliï, concretant les incidències registrades aquell 6 de juliol i les mesures per evitar-les.