El Festival Acústica dona a conèixer el cartell de la 21a edició

Se celebrarà del 29 d'agost a l'1 de setembre

Chanel, Mushkaa, The Tyets, Els Amics de les Arts, Guillem Gisbert, Figa Flawas, Vicco, Gertudis, Ginestà, Mama Dousha, La Ludwig Band, Ginestà, La Fúmiga o Julieta són alguns artistes de la vint-i-unena edició de l’Acústica.

El festival tindrà lloc del 29 d’agost a l’1 de setembre al nucli urbà de Figueres, amb escenaris a la Plaça Catalunya, la Rambla i la plaça de la Palmera. La programació diürna i familiar, l’Acustiqueta, comptarà amb grans noms com Dàmaris Gelabert, Ambauka i Di-Versiones.

Xavi Pascual, director de l’Acústica, ha dit que el festival “intenta ser aquest aparador del pop que es fa als Països Catalans, sense complexes apostant per la música en català”.

En roda de premsa a Barcelona, Pascual ha indicat que l’Acústica, que celebra la 21a edició, és un festival que des dels inicis “s’ha caracteritzat per fer una aposta sense complexes pels artistes catalans en un moment on era molt difícil veure artistes catalans als festivals”. Ha afegit que els festivals com es viuen ara amb plena normalitat amb fusió d’artistes catalans, estatals i internacionals no existia. “És un dels valors dels festivals”. Ha ressaltat que l’any passat van acollir 120.000 espectadors.

El director ha dit que és un festival fresc amb “una regeneració de públic en els dos o tres darrers anys” i contribueixen “a la regeneració de l’escena musical catalana sense oblidar els artistes de sempre”.

Pascual ha indicat que la programació s’ha dividit entre aquestes propostes d’actualitat que hi ha a Catalunya, propostes d’artistes emergents del país, produccions pròpies i l’Acustiqueta, que és una programació diürna que serveix per regenerar públic.  

La programació aposta per l’accés de la ciutadania a la cultura, ja que és totalment gratuïta, que té en compte totes les propostes pop del país que aquesta temporada han estat notòries.

Programació

Així s’han programat artistes com Chanel, Mushkaa, The Tyets, Els Amics de les Arts, Guillem Gisbert, Figa Flawas, Vicco, Gertudis, Ginestà, Mama Dousha, La Ludwig Band, La Fúmiga, Maria Jaume o Julieta.

L’Acústica també programa bandes emergents. Enguany són la valenciana Sandra Monfort, de Marala, en solitari, el cantautor Aitor Palazuelo, el grups Vittara o Ataraxia o el guanyador del Sona9, Eloi Duran.

Figueres Urbana

L’Acústica torna a comptar en aquesta edició amb Figueres Urbana, la producció pròpia que des de fa tres anys dona veu als nous talents de la música urbana de Figueres i de l’Empordà.

Enguany, a més, es pretén visibilitzar la multiculturalitat de la capital de l’Alt Empordà. Sota la batuta del DJ i productor Maken Row, hi haurà concerts d’artistes amb orígens romanesos, russos o de Guinea Bisau.

DJ

Les darreres hores de cada jornada del festival estan dedicades als DJs. Enguany, la nit de dijous es podrà gaudir de l’espectacle d’Aldo Comas, acompanyat per Lia Jensen; divendres, de Maken Row, i dissabte actuarà Cosmik Dj i Ruben Rider.