Girona neteja a fons el barri de la Font de la Pólvora on hi havia residus acumulats

També realitzarà una actuació d'aquest tipus just al darrera de l'escola bressol Cavall Fort

L’Ajuntament de Girona ha realitzat una "neteja extraordinària" a diferents punts del barri de Font de la Pólvora que presentaven un elevat volum de residus. Aquest matí, personal de Girona+Neta i de les brigades municipals han realitzat un servei especial en aquests indrets. Concretament, s’ha realitzat una neteja amb escombrada mixta i s’han retirat diferents andròmines com cadires que hi havia a la via pública

Aquesta és una actuació que el consistori duu a terme quan es detecten espais que requereixen una neteja en profunditat. En aquest sentit, el setembre del 2023 es van netejar en profunditat cinc punts de la ciutat: la plaça de Santa Eugènia, el carrer de la Creu, la travessia de l’Auriga, al voltant del Mercat del Lleó i l’entorn de l’escola de Font de la Pólvora.

"Mantenir tots els barris nets és una tasca imprescindible. Aquest seguit d’actuacions més intensives són essencials per un millor funcionament i dignificació del barri”, ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona ha tret a licitació la neteja i tancament de l’espai públic situat entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora per l’alt volum de residus que hi ha en aquesta zona. L’indret en qüestió, situat darrere de l’Escola Bressol Cavall Fort, és usat tradicionalment com a aparcament i amb el temps s’ha convertit en un abocament de residus com runa, ferralla, mobles i pneumàtics. Després de diferents mesos treballant-hi, ara el consistori ha tret a licitació l’actuació per un import de 36.023,02 euros (IVA inclòs).

Es tracta d’un espai públic de 2.900 metres quadrats que està situat al final del carrer del Pruner i que limita amb el torrent de la Font de la Pólvora. El consistori pretén retirar l’alt volum de residus que hi ha en aquesta zona propera a una escola bressol i al medi natural, ja que suposa un problema de salubritat i a la vegada un risc d’incendi.

El contracte inclou la retirada i classificació dels residus per poder-los reciclar, així com la seva càrrega i transport. Per dur a terme aquestes tasques es requereix maquinària especialitzada que l’Ajuntament no disposa com són camions de transport de maquinària i residus i de moviment de terres.

A banda de la neteja, també es col·locaran elements per impedir l’entrada de vehicles en aquest espai. Concretament, es posaran unes pedres de grans dimensions a l’accés del solar. Amb aquesta actuació es pretén evitar que els vehicles puguin accedir-hi i abocar residus.