Palafrugell estudia impedir el multitudinari 'Cocktail Rambo'

La festa va començar fa 24 anys i ja s'ha convertit en un esdeveniment habitual de l'agost a la Costa Brava

L'Ajuntament de Palafrugell es planteja no autoritzar més edicions d'una festa multitudinària que es fa cada estiu a Llafranc. El govern municipal detalla que està "preocupat" perquè aquest esdeveniment genera problemes de seguretat per massificació, els menors d'edat poden tenir accés a alcohol, utilitza material pirotècnic i genera brutícia al passeig i a la platja de Llafranc.

La festa coneguda com a 'Cocktail Rambo' va néixer de forma improvisada fa 24 anys i ja s'ha convertit en un dels esdeveniments habituals del mes d'agost a la Costa Brava. En cas de permetre que es torni a celebrar, el consistori ja avança que imposarà mesures més estrictes per garantir la seguretat.

L'equip de govern de Palafrugell (Baix Empordà) es planteja no tornar a autoritzar el 'Cocktail Rambo', una festa emblemàtica que es fa cada estiu a la platja de Llafranc. Segons informa el consistori en un comunicat, la festa els genera dubtes perquè hi ha alguns aspectes "preocupants" relacionats amb la seguretat, l'accés dels menors a begudes alcohòliques i l'ús de pirotècnia.

Per això, l'ajuntament ha demanat informes a la Policia Local i a l'àrea de serveis municipals sobre com es va desenvolupar la festa d'aquest estiu, que es va fer el 10 d'agost. A partir de setembre, i amb els informes a la mà, l'ajuntament obrirà un debat amb el sector turístic per analitzar si és convenient o no mantenir aquesta festa.

En cas que finalment es decideixi que és una festa emblemàtica i que és positiu per al municipi que continuï existint perquè té interès a nivell turístic, l'ajuntament ja ha avançat que les condicions seran "radicalment diferents" perquè seran més estrictes.

La festa 'Cocktail Rambo', lligada a l'hotel Llafranch i al seu propietari Carles Bisbe, va començar de forma improvisada l'any 1986. Aquell any, Bisbe i uns amics es van disfressar de Rambo i van desfilar en una carrossa dedicada al popular heroi cinematogràfic interpretat per Silvester Stallone. Això, sumat a les festes que ja organitzava abans Manel Bisbe 'el Gitano' a l'hotel, va desembocar en un esdeveniment que ja fa 24 anys que es fa i que gira entorn a una beguda especial creada per la família i que elabora Carles Bisbe disfressat de Rambo.

'El Rambo de Llafranc' ja prepara la 25a edició de la festa i, per a l'aniversari, vol arribar a Llafranc amb helicòpter. Carles Bisbe ha assegurat que té la consciència "ben tranquil·la" i ha detallat que aquest any s'ha gastat 1.500 euros en un pla de protecció pactat amb l'ajuntament i que, per a la festa, ha contractat guàrdies de seguretat, dues ambulàncies i una assegurança. A més, ha afegit que va pagar un dipòsit de 3.000 euros al consistori per cobrir possibles despeses per danys.

Carles Bisbe està convençut que la resta d'hotelers li donaran suport perquè és una festa multitudinària que atrau molts visitants a Llafranc que suposen més facturació per als establiments de la zona. "M'agradaria plegar, no que em facin plegar", ha conclòs el Rambo de Llafranc.