Detingut per rebentar les cabines telefòniques de l'Escala

El lladre, que recorria els carrers en cotxe, va aconseguir un trist botí de només 9 euros

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de l'Escala (Alt Empordà) han detingut un lladre que es va dedicar a rebentar les cabines de telèfon del poble. L'home, que va actuar en plena matinada, recorria els carrers del municipi en cotxe i, quan en veia una, s'hi aturava i en feia saltar la caixa on hi havia els diners. Uns operaris de Telefònica el van veure en plena feina i van avisar els agents, que el van poder atrapar pels voltants de les sis de la matinada.

L'home, que té 43 anys, va aconseguir un trist botí de només 9 euros. Després de detenir-lo per un robatori amb força i passar a disposició judicial, el lladre ha quedat en llibertat amb càrrecs. Els fets es remunten al passat 7 d'agost. El lladre, un home de procedència magribina, té 43 anys i és veí de Roses (Alt Empordà). Aquella matinada, es va dedicar a recórrer els carrers de l'Escala en cotxe i, cada vegada que veia una cabina de telèfons, s'hi aturava, rebentava la caixa de les monedes amb filferros i se n'emportava la xavalla.

Durant tota la nit, l'home va arribar a forçar cinc cabines repartides a diversos indrets del municipi. Mentre en rebentava una, però, uns operaris de Telefònica el van veure i van alertar la policia. Una patrulla mixta dels mossos i agents locals van anar fins al lloc i van poder localitzar el lladre. Eren cap a les sis de la matinada.

L'home ja havia tornat al cotxe i, quan els agents el van aturar, li van trobar dos filferros i diversos estris metàl·lics amb què rebentava les cabines. De botí, però, no n'havia aconseguit gaire. Tot just 9 euros.

Els agents el van detenir per un delicte de robatori amb força. L'endemà, l'home va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.