Katie Melua omple Cap Roig de soul, jazz i blues

La cantant britànica no es va atrevir a interpretar ni un sol tema del nou disc

Impregnada de ritmes de soul, jazz i blues, Katie Melua ha fet explotar tots els matisos de la seva veu en el concert d'aquest dimarts als jardins de Cap Roig. La cantant britànica d'origen georgià ha fet parada al festival en el seu 'tour' europeu abans que el seu sisè disc d'estudi, 'Ketevan' -el seu nom complet en georgià-, vegi la llum.

Acompanyada del seu quartet habitual, la cantant ha repassat èxits com 'Nine million bicycles', 'The flood', 'Closest thing to crazy' fins acabar amb un 'I cried for you' davant un públic captivat.

Durant tot el concert, Katie Melua ha mostrat la seva cara més natural i ha introduït les cançons presentant-les com a vivències personals, fent riure, en més d'una ocasió, als 2.000 assistents al concert. Moments abans d'entonar 'I'd love to kill you', ha explicat que abans de casar-se, li van trencar el cor diverses vegades, una situació que la cantant va aprofitar bé per composar nous temes.

També s'ha disculpat per no entonar cap de les cançons del seu nou disc, 'Ketevan', però ha remarcat que seria prematur perquè al disc encara li falta rodatge. Malgrat això, ha interpretat 'Diamonds are forever' perquè té un "aire" similar al del nou disc que, d'alguna manera, torna als seus propis origen.

Deu anys de carrera

Des que va començar a despuntar el 2004, Katie Melua ha aconseguit fer-se un lloc en el jazz i el blues internacional, arribant a convertir-se en l'artista femenina que més discos va vendre al Regne Unit el 2004.