Alliberada a Lloret una romanesa de 19 anys obligada a prostituir-se

La jove havia arribat sota la falsa promesa de treballar de cambrera

Agents de la policia espanyola han alliberat una jove de 19 anys que era obligada mitjançant violacions i amenaces a prostituir-se al carrer a la demarcació de Girona i a Madrid.

El proxeneta, de 26 anys, que presumptament la va enganyar per traslladar-la des de Romania a l'estat espanyol amb falses promeses sobre un lloc de treball com a cambrera ha estat detingut a Lloret de Mar. Una vegada a l'estat espanyola, el detingut va fer malbé el passaport de la víctima i va començar a agredir-la per obligar-la a exercir la prostitució.

La víctima va ser detectada en la població de Lloret de Mar i agents especialitzats en la lluita contra el tràfic de persones es van traslladar al lloc i van adoptar mesures per protegir la jove. La noia va ser captada mitjançant un engany al seu país d'origen, Romania. El proxeneta en qüestió li va prometre que a l'estat espanyol tindria assegurat un futur millor, treballant com a cambrera i que ell mateix li donaria suport i la protegiria. Fins i tot va arribar a fer-li creure que tots dos estaven començant una relació sentimental.


En el camí a l'estat espanyol quan el proxeneta encara comptava amb la confiança de la víctima, la va convèncer que en la policia espanyola no s'hi podia confiar i que ell s'havia escapat de la presó. Una vegada a l'estat espanyol, el proxeneta va fer malbé el passaport de la víctima, propinant-li una pallissa, li va dir que treballaria com a prostituta i li va reiterar que no tenia escapatòria possible. També la va amenaçar amb matar el seu fill, de 2 anys, i a altres membres de la seva família a Romania si no accedia a exercir la prostitució.

A més de les amenaces i coaccions, el proxeneta va agredir sexualment la jove en diverses ocasions per sotmetre-la a un control total. La jove es va trobar en una situació sense sortida i la fustigació va ser tal que una vegada rescatada, la víctima era incapaç de menjar o de concretar l'adreça d'algun lloc on hagués estat de l'estat espanyol.

Paral·lelament a l'assistència a la víctima, els investigadors van localitzar i van arrestar en qüestió d'hores el presumpte responsable d'haver comès els delictes de tràfic de persones, prostitució coactiva, violació, lesions, amenaces, coaccions i usurpació de l'estat civil. L'home, de 26 anys d'edat i nacionalitat romanesa portava documentació falsificada en el moment de la seva detenció a Lloret de Mar. Els investigadors van determinar la seva veritable identitat i van descobrir que, a més de tenir diversos antecedents a l'estat espanyol, li constaven nombrosos antecedents a Romania i a Itàlia, on també tenia en vigor una prohibició de sortida i diversos antecedents per prostitució coactiva.