Fa una barbacoa il·legal i l'enxampen amb 800 plantes de marihuana

L'home preparava les brases en un dia on estava prohibit encendre cap foc

Encendre una foguera per fer una barbacoa en un dels dies en què el risc d'incendi era més elevat li ha sortit car a un veí de Lloret de Mar (Selva). L'home, que té 53 anys, estava cremant llenya per fer-ne brases aquest diumenge, precisament quan estava prohibit encendre cap foc per l'activació del nivell 2 del Pla Alfa. Els agents de la Policia Local, quan van veure la columna de fum, van anar fins a casa seva per advertir-lo.

Un cop allà, però, es van trobar amb tota una plantació de marihuana, que el detingut emmagatzemava en una mena de cobert. En total, s'han comissat 800 plantes i 1.500 esqueixos. La policia ha detingut l'home per un delicte contra la salut pública. Aquest diumenge, quan la calorada apretava, Lloret de Mar era un dels municipis que tenia activat el nivell 2 del Pla Alfa. Entre d'altres, això suposa que no es pot encendre cap foc a menys de 500 metres de zones forestals i que cal extremar les precaucions per evitar que qualsevol petita guspira pugui encendre un gran incendi.

Una patrulla d'agents de la Policia Local, que anaven fent passades per les urbanitzacions del municipi, va detectar una columna de fum en una finca de la Creu de Lloret. Els policies van anar fins a la casa per veure què passava, i allà es van trobar que el propietari -un home de 53 anys- estava cremant llenya per fer una barbacoa.

Va ser aleshores, mentre estaven a dins la finca, que els agents van descobrir la plantació de marihuana. Les plantes i els esqueixos es trobaven en una mena d'annex de l'habitatge principal. Aquest cobert estava dividit en diferents habitacles, cadascun dels quals amb la infraestructura convenientment preparada (làmpades, plàstics, etc.).

En total, els agents han comissat 800 plantes de marihuana i 1.500 esqueixos. Després de trobar aquest hivernacle casolà, els policies van detenir el propietari de la finca per un delicte contra la salut pública. Després d'emmanillar l'home i fer les primeres diligències del cas, l'afer s'ha traspassat als Mossos d'Esquadra.

Segon comís en pocs dies

Aquest és el segon comís de plantes de marihuana que la policia porta a terme en pocs dies a les comarques gironines. El 31 de juliol, en aquest cas els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona, van portar a terme un dispositiu de seguretat ciutadana al barri de la Font de la Pólvora.

Durant l'operació, els agents van inspeccionar dos bars, van escorcollar cinc habitatges i van identificar vint persones. En un dels domicilis van trobar-hi 152 plantes de marihuana, i en un altre 153 més. Els policies van detenir quatre dels responsables d'aquests cultius per un delicte contra la salut pública.