Ute Lemper repassa la història del cabaret al festival de Torroella

La icònica cantant alemanya va exhaurir les entrades

La icona del cabaret, la carismàtica cantant alemanya amb veu de vellut, Ute Lemper, ha recorregut musicalment la seva pròpia història amb el concert 'Darrer tango a Berlín' que ha ofert aquest diumenge al Festival de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Mitjançant els sons del cabaret amb tocs de la 'chanson francesa', l'artista ha repassat la història d'Europa passant pel període d'entreguerres, els anys d'explosió creativa amb Hollywood i Broadway fins arribar al mateix punt de partida, Berlín.

'Salomon Song' ha estat l'encarregada d'aixecar el teló i, tot seguit, la cantant ha ofert un espectacle complet amb peces com 'Falling i love', 'Yo soy Maria', 'Lola' o la reconeguda 'Ne me quitte pas'. La nit ha començat a ritme de 'Salomon Song' i ha seguit amb ' Falling in love', 'Milord', 'Yo soy Maria', 'Yiddish song', 'Lola' o la reconeguda 'Ne me quitte pas', entre d'altres. El públic, encisat, ha aplaudit fervorosament cada una de les seves cançons. El concert, amb el nom de 'Darrer tango a Berlín' ha estat un recorregut musical connectant el passat amb el present a través d'un viatge musical per l'amor, la passió, la decadència i l'abandonament a ritme de cabaret o de la 'chanson' francesa.

D'aquesta manera, la reconeguda artista ha pogut repassar la història més recent i la seva pròpia vida, endinsant-se en la boira i l'Europa d'entreguerres, el món del cabaret, els anys d'explosió creativa amb les pel·lícules de Hollywood o els musicals de Broadway fins a desembocar en el mateix punt de sortida, Berlín. La ciutat on Ute Lemper va començar el seu propi viatge com artista. La gran afluència de públic ha fet que els organitzadors decidissin ampliar l'aforament posant 200 butaques més tot i que, finalment, s'ha acabat penjant el cartell d'entrades exhaurides. La cantant ha repassat durant gairebé unes dues hores obres de Kurt Weill, Edith Piaf, Jacques Brel, Astro Piazzolla o Nino Rota.

Amb aquest espectacle el festival arriba gairebé a l'equador. Segons la directora del festival, Montse Faura, gran part dels concerts han aconseguit vendre totes les entrades disponibles i, la resta, manté xifres d'ocupació superiors al 80%. Enguany, el certamen arriba a la seva 33a edició i espera superar els 6.000 espectadors de l'any passat. En concret, des de l'any 1981, el Festival de Torroella de Montgri ha acollit 670 concerts i 300.000 assistents.