Els mossos de Trànsit de Girona denuncien estar ''amuntegats'' als vestidors

Critiquen que alguns agents es canvien en menys d'1 metre quadrat

Els sindicats policials SAP-Fepol i SME-Fepol han denunciat davant la Inspecció de Treball que els Mossos d'Esquadra de Trànsit de Girona "s'amunteguen als vestidors". Asseguren que les taquilles on deixen les seves pertinences de carrer i es posen l'uniforme s'han "encaixonat" a zones de pas de la comissaria i que hi ha agents que s'han de canviar en un espai "de menys d'1 metre quadrat".

Tot i que admeten que la situació és provisional, després que la sala de coordinació operativa s'hagi reobert a Mas Xirgu, els dos sindicats subratllen que "en cap cas" poden permetre "que es perpetuï en el temps". Per això, reclamen a Interior que corregeixi de seguida aquesta "situació vergonyant".

En un comunicat, els dos sindicats critiquen que la reobertura de la sala de coordinació operativa de Trànsit a la comissaria de Mas Xirgu s'està gestionant "de manera deficient i negligent". De fet, acusen el Departament d'Interior d'incomplir la normativa de prevenció de riscos i salut laboral, perquè davant el retorn dels agents que treballaran a la sala, s'han "encaixonat les taquilles" a qualsevol lloc disponible.

Tant SAP com SME subratllen que els armariets on els mossos guarden la roba de carrer i agafen l'uniforme policial s'han col·locat "al mig de zones de pas", cosa que comporta que hi hagi agents que s'hagin de canviar "en menys d'1 metre quadrat". "Evidentment, sense banquetes per poder-hi seure, cosa que fa enormement estressant l'inici o el final del servei".

"Manca de previsió"

Els dos sindicats critiquen que aquest és "un nou exemple de la manca de previsió" tant del Departament d'Interior com de la Direcció General de la Policia. Per això, aquest dimarts han presentat una denuncia davant la Inspecció de Treball perquè la situació es corregeixi. "Malgrat que ja se'ns ha dit que és del tot provisional, en cap cas podem permetre que es pugui perpetuar en el temps", subratllen SAP-Fepol i SME-Fepol.

De fet, a la comissaria de Trànsit de Girona ja s'han penjat cartells en alguna porta criticant la situació. S'hi llegeixen frases com 'Volem vestidors dignes', 'Passadissos amples i segurs', 'Drets laborals ja!' o '3 m2'.

"No podem començar sempre la casa per la teulada, i carregada de manera reiterada damunt les esquenes dels efectius policials la gestió negligent del Departament d'Interior", hi afegeixen. Per això, els dos sindicats exigeixen que aquesta situació "vergonyant" es corregeixi " de manera immediata".