Preocupació davant la mala imatge de la Creu Roja del Pla de l'Estany

L'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal demanen que es desvinculin els actes de l'expresident a la tasca de l'entitat

L'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany han demanat desvincular la tasca de la Creu Roja a la comarca dels "actes individuals" que hagi pogut cometre el seu expresident, Joaquim Homs, imputat per abusos sexuals. Tant el consistori com el consell asseguren que no hi ha hagut "lleugeresa ni permissivitat", que els acords s'han "fiscalitzat" com és degut i que la Creu Roja ha complert amb allò que fixaven els convenis. En cas contrari, asseguren, no haurien fet més transferències bancàries.

Ara bé, tant l'Ajuntament com el consell també deixen clar que el seguiment que es fa de les subvencions no comporta entrar "en el funcionament intern i organitzatiu" de les entitats. Tant l'Ajuntament de Banyoles com el Consell Comarcal del Pla de l'Estany han volgut defensar la tasca que porta a terme la Creu Roja a la comarca. "L'activitat objecte dels convenis de col·laboració i subvencions entre les dues institucions i la Creu Roja del Pla de l'Estany s'ha dut a terme correctament, com ho corrobora el seguiment tècnic que s'ha fet", indiquen en un comunicat conjunt.

Tant el consistori com el consell han volgut deixar clar que "fiscalitzen" el compliment d'acords i convenis amb les entitats de la comarca. Ara bé, també precisen que això, en cap cas, vol dir entrar en "el funcionament intern i organitzatiu" d'aquestes.

Per això, més enllà dels dos informes tècnics que posen de relleu irregularitats econòmiques a la Creu Roja durant la presidència d'Homs, ajuntament i consell defensen la tasca que fa l'entitat. De fet, asseguren, estan satisfets dels seus "serveis, gestió i implicació", i per això demanen que no es posin en un mateix sac el nom de la Creu Roja i el del seu expresident, Joaquim Homs.

"L'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany volen desvincular els serveis prestats per la Creu Roja del Pla de l'Estant dels suposats actes que pugui haver fet el senyor Joaquim Homs a títol individual", recull el comunicat que han fet públic.

De fet, les dues institucions subratllen que, si s'hagués detectat qualsevol incompliment amb els convenis, automàticament s'haurien frenat les transferències bancàries a la Creu Roja. "Neguem rotundament que hi hagués cap tipus d'impunitat, lleugeresa o permissivitat", conclouen l'ajuntament i el consell.