La JEC expedienta el conseller Balcells per visitar centres sanitaris gironins dies abans de la campanya

Va fer actes a Torroella de Montgrí i Salt, entre d'altres

La Junta Electoral Central (JEC) expedienta el conseller de Salut, Manel Balcells, arran de la denúncia presentada pel PSC perquè considera que les visites del conseller a diferents centres sanitaris entre els dies 10 i 22 d'abril van vulnerar la LOREG, dies abans que comencés la campanya electoral del 12-M.

La multa podria anar dels 300 als 3.000 euros. Balcells va visitar centres sanitaris de Torroella de Montgrí, Salt o l'Hospital del Mar de Barcelona, entre d'altres, per tal d'anunciar futures ampliacions i valorar algunes millores que s'han fet als equipaments. A més, l'àrbitre electoral insta a Balsells a abstenir-se d'executar actuacions semblants a les expedientades.

D'altra banda, la JEC ha desestimat el recurs que havia presentat l'associació Deba-t.org arran de la denúncia de Vox quan el partit d'ultradreta no va ser convidat al debat estudiantil.

La Junta Electoral Provincial va apuntar que l'organització del debat no podia excloure la formació d'Ignacio Garriga, basant-se en l'exigència de pluralisme polític i social en període electoral que promulga la LOREG.