Vergés (Junts) posa el focus en la necessitat de ''donar un nou impuls'' al català

El candidat mostra el seu compromís a fomentar "l'ús social" de la llengua catalana

En el quart dia de campanya electoral per a les eleccions del 12-M, el cap de llista de Junts les comarques gironines, Salvador Vergés, ha posat el focus en la necessitat de “donar un nou impuls a la llengua catalana”.

Acompanyat de la regidora de Llengua Catalana a l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme, que ha estat pionera en l’adopció de mesures per potenciar i enfortir l’ús social de la llengua, Vergés ha recordat que “cultura i llengua són els elements conformadors més rellevants de la nostra identitat i nació, i la seva defensa ha de ser un objectiu prioritari de l’acció política i de les polítiques del nou Govern de la Generalitat després de les eleccions del 12 de maig”. “Catalunya necessita viure plenament en català, protegir i promoure la llengua perquè sigui forta, de prestigi, com a element de cohesió i present arreu”, ha afirmat.

“Aquestes són unes eleccions en què més que mai cal “Votar per la llengua”. Des de Junts+ ens comprometem a fomentar l’ús social de la llengua catalana, una llengua que ha estat sempre eina d’acollida i que ha de rebre tot el suport institucional i social perquè continuï sent eix vertebrador del país”, ha explicat Vergés.

“El 12 de maig, els gironins han d’escollir entre el president Puigdemont, que ha demostrat que defensa i defensarà el català arreu o un Illa que no mourà un dit per evitar que el català sigui una llengua residual i de segona”, ha advertit el candidat.

“Promoure l’ús i aprenentatge de la llengua catalana, que sigui prioritat per al Govern i competència directa del Departament de Presidència de la Generalitat, per aplicar una política transversal que incideixi  en tots els àmbits” és una de les mesures clau del programa electoral de Junts+, que contempla “un pla de xoc per a fomentar la llengua catalana, l’aranès i la llengua de signes catalana (LSC), el rellançament del Consorci per a la Normalització Lingüística, que ha d’obrir una nova etapa que porti l’aprenentatge del català a la població adulta” i el desplegament de la “regulació sobre les discriminacions per raó de llengua” per tal de fer front a “l’emergència lingüística en la qual ens trobem”, ha assenyalat.

Generar una estratègia conjunta entre la comunitat educativa, les entitats culturals i el Govern per fer front a l’ofensiva judicial contra l’escola en català així com promoure l’ús normalitzat de l’idioma en àmbits com els de la salut, els  drets socials, l’educació, en l’àmbit laboral, entre d'altres, garantint la capacitació lingüística adequada dels treballadors públics són altres de les iniciatives incloses en el programa.