Jutgen l'home de Calonge que va intentar cremar casa els seus pares amb ells a dins

Va propinar un cop de puny al pare per després incendiar dues estances amb espelmes

L'Audiència de Girona jutjarà el pròxim dijous a l'home de 56 anys i veí de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) acusat d'un delicte lleu de lesions i un delicte d'incendi després de calar foc a la casa on residien els seus pares amb ells a dins.

Els fets van tenir lloc un cap de setmana del maig del 2022 a un quart de deu de la nit quan el pare va trucar al 112 alertant que el seu fill havia cremat la casa i temia per la seva integritat i la de la seva muller.

Els Bombers, en arribar al passatge Indústria de Sant Antoni, van apagar el foc que es concentrava a la primera planta de l'habitatge. Allà van localitzar dos focus; un al menjador i l'altre en una habitació contigua que es van iniciar amb unes espelmes. En poc més d'un quart d'hora les flames es van poder apagar.

Per la seva banda, agents dels Mossos d'Esquadra van poder rescatar la parella d'edat avançada que s'havien refugiat al pis superior de la casa. La dona va ser traslladada en ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Palamós fruit d'una crisi nerviosa. Pel que fa a l'home, de 80 anys, va rebre l'alta in-situ després d'haver rebut un cop de puny per part del seu fill.

L'autor de les flames va patir una lleugera intoxicació per inhalació de fums. Aquesta no resulta ser la primera vegada que l'agressió protagonitza una acció de violència domèstica. Prèviament, ja havia amenaçat de cremar la casa familiar i compta amb una quinzena d'antecedents per altres delictes que van des de robatoris a casos de violència domèstica.