El govern espanyol promet una resposta ''al més aviat possible'' als efectes del temporal a la Costa Brava

"Estem en contacte permanent amb els ajuntaments afectats", ha dit el delegat Carlos Prieto

El govern espanyol ha assegurat que analitza els efectes del temporal de mar al litoral de Catalunya i ha promès als ajuntaments una resposta "al més aviat possible". "Estem elaborant un anàlisi complet dels efectes del temporal per poder pal·liar els danys a les platges, dins les nostres competències", ha afirmat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, en un missatge a X.

"I també estem en contacte permanent amb els ajuntaments afectats per donar una resposta com més aviat millor, però fa falta avaluar el possible retorn de sorra donat el component sud del temporal", ha continuat Prieto, que demà dimarts ha convocat una reunió de tots els subdelegats i els responsables de Costes per abordar la situació.

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà, ha parlat d'una situació "límit" i ha reclamat que es desencalli el projecte per construir nous espigons. El municipi baixempordanès ha estat un dels més perjudicats pel temporal de llebeig amb part del passeig marítim de Sant Antoni de Calonge destrossat per les onades i cinc palmeres de grans dimensions a l'aigua.