El líder de KISS, Two Door Cinema Club i Gregory Porter se sumen al 62è Porta Ferrada

El certamen programa un cicle dedicat a Bach a l’església del monestir

El líder de la banda KISS, Gene Simmons, el grup Two Door Cinema Club i el solista de jazz Gregory Porter actuaran aquest estiu a la 62a edició del festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Aquests tres noms se sumen als ja anunciats de Tom Jones, Hombres G o el solista de la banda Extremaduro, Robe. Entre el 5 de juliol i el 20 d’agost hi haurà una trentena d’actuacions, i disset d’elles es veuran en exclusiva al certamen.

En l’àmbit de música clàssica, el Porta Ferrada ha programat un cicle de concerts dedicat a Bach que es faran a l’església del monestir i s’interpretaran obres que el compositor va fer per ser interpretades per un sol instrument.

Gregory Porter i Madeleine Peyroux

Mallol ha destacat una altra de les novetats: Voices of jazz. Es tracta d’un cicle de jazz que encapçalarà Gregory Porter. Segons el director artístic, es tracta de “la millor veu masculina” del gènere en l’escena internacional actual. Porter fa anys que no visita Catalunya i aquest estiu ho farà el 13 de juliol a l’Espai Port del certamen degà de la Costa Brava.

Dins d’aquest cicle també hi actuarà Andrea Motis el 19 de juliol al mateix espai, que presentarà el nou disc. La catalana portarà dalt de l’escenari una vintena de músics que formaran la gira de ‘Febrero’. L’americana amb arrels franceses Madeleine Peyroux tancarà el cicle de jazz el 20 de juliol en un concert al mateix Espai Port.

De fet, Albert Mallol ha destacat que enguany hi ha una aposta per recuperar aquest escenari ubicat al costat del port marítim de Sant Feliu de Guíxols en detriment del Guíxols Arena, a l’entrada del municipi. En aquest escenari els organitzadors treballen per convertir-lo en una zona que permeti crear una connexió directa amb els espectadors.

Un 30% de la música és catalana

La programació d’aquesta 62a edició compta amb 13 actuacions internacionals, però els organitzadors també posen l’accent en la presència de l’escena catalana. De fet, un 30% de les produccions que hi haurà al Porta Ferrada són en català. Un exemple és el concert doble que hi haurà amb Mushka i Figa Flawas, a banda del ja anunciat entre Guillem Gisbert, vocalista de Manel, amb la Ludwig Band.

La programació nacional gaudeix dels concerts d’Antònia Font, que ja tenen les entrades a la venda, i la de la palafrugellenca Clara Peya que s’ha anunciat aquest dimarts.

La clàssica de Bach

El certamen musical estrena un altre cicle musical dedicat a Bach i que concetrarà la programació de música clàssica. Per fer-ho, el certamen ha apostat per recuperar un dels primers espais que feia servir fa 62 anys: l’església del monestir. En aquest espai hi actuaran quatre artistes que interpretaran peces del compositor que va fer pensant en ser interpretades per un sol instrument. Seran concerts d’una hora aproximadament i comptarà amb Pierre Hentai, Fabio Biondi, Carles Marigo acompanyat per l’Orquestra de Cambra Catalana i Miklos Perenyi.

Artistes ja anunciats

La programació d’aquest dimarts ha completat el primer avanç que va fer el festival a finals de desembre. En aquella ocasió van avançar les actuacions de Tom Jones, Hombres G (que oferiran l’únic concert a Catalunya), Toquinho o Gilberto Santa Rosa. Les entrades d’aquests concerts ja estan a la venda, mentre que les de la resta de programació anunciada aquest dimarts es podran comprar a partir d’aquest dimecres.

Preparant un nou contracte

El festival de la Porta Ferrada és organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la productora The Project, a través d’un concurs públic que va guanyar aquesta empresa privada.

Aquest 2024 és l’última que inclou l’actual contracte i per això el regidor responsable del festival, Josep Saballs, ja ha anunciat que estan redactant els plecs del nou contracte. Saballs ha detallat que la intenció és “anar un pas més enllà” a partir del 2025 amb l’empresa que coorganitzi el certamen musical perquè el Port Ferrada sigui “un referent” en l'àmbit de Catalunya.