Vic culmina la segona fase del Vicpuntzero amb les obres de la Pietat

L'església de la Pietat de Vic tornarà a obrir les portes al públic el 23 de març

Vic(Osona) ha finalitzat les obres de la segona fase del Vicpuntzero, el projecte cultural i turístic que condueix a l'origen de la ciutat de Vic. La fase s'ha completat amb un nou enllumenat i la rehabilitació arquitectònica d'algunes zones de l'església, després de molt temps amb les portes tancades, a més de fer accessible pels visitants els accessos al sostre de la nau central. Aquesta segona fase també va incloure les excavacions a la nau central i un mapping

Tal com destaca la regidora de Turisme, Anna Alemany, "el Vicpuntzero és el projecte per excel·lència; aquest projecte, fa que el centre històric es potenciï i dinamitzi, a més de beneficiar el comerç local". Seguint amb aquesta línia, Alemany explica que "queda molta feina per fer i s'hi ha de continuar treballant", i també que s'ha proposat un itinerari interactiu "perquè els més petits descobreixin el barroc vigatà". 

El projecte ha estat liderat per l'arquitecte Toni Gironès, que també va ser l'encarregat de la rehabilitació i intervenció arquitectònica de la Capella Fonda contemplat en la primera fase del Vicpuntzero. Gironès assegura "que amb petites intervencions es pot veure el gran valor de l'església, ja que amb la il·luminació hem ajudat a potenciar els elements, en un edifici clàssic amb un escenari contemporani". 

L'església de la Pietat obrirà les portes el 23 de març amb un concert inaugural. Tot seguit, el diumenge 24, hi haurà una jornada de portes obertes per totes aquelles persones interessades. A tot això, cal sumar-hi que l'església obrirà les portes tots els caps de setmana de 10 a 12 del matí, a banda de les visites guiades programades habitualment a la carta.