Registrat un terratrèmol de 3.1 graus a Sant Feliu de Guíxols

És el cinquè d'aquest trimestre a Girona i just l'endemà del detectat a Vidreres

Un terratrèmol de magnitud 3.1 a l'escala de Richter s'ha percebut aquest dissabte al matí a la comarca del Baix Empordà.

Segons ha confirmat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'epicentre del sisme està situat dins el terme municipal de Sant Feliu de Guíxols, més concretament prop de la urbanització La Casa Nova i s'ha registrat en superfície (Latitud: 41.79º N, Longitud: 2.99º E).

No es té constància que la tremolor hagi provocat cap dany. L'alerta pel terratrèmol ha saltat a les 08:12h i ha estat lleugerament percebut a la zona propera a l'epicentre. El 112 ha rebut un total de tres trucades referent a l'incident.

Es dona la casualitat que ja es va registrar un altre sisme el passat 3 de març en aquest mateix municipi a només 2,5 quilòmetres d'aquest, més exactament a la platja de Can Dell. En aquella ocasió el tremolor va ser de 2.4 graus d'intensitat.

Aquest és el cinquè terratrèmol que es registra a la demarcació de Girona aquest trimestre després del 25 de gener quan va tenir lloc el primer davant la costa de Colera, a l'Alt Empordà.

En aquella ocasió es va generar una rèplica passats pocs dies d'una magnitud d'1.4 en l'escala de Richter. El tercer va ser el ja esmentat del 3 de març just al davant de la platja de Can Dell. El quart es va registrar tot just ahir de matinada a Vidreres amb una intensitat de 2.3 graus.