Les protestes dels pagesos han generat 575 expedients de queixes de ciutadans al 112

Protecció Civil tanca l'alerta del pla Procicat un cop normalitzada la circulació a les vies tallades

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, des de dimecres passat, 696 trucades que han generat 575 expedients per les protestes de la pagesia. Protecció Civil ha donat per acabada la fase d'alerta del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), un cop normalitzada la circulació en les vies tallades pel sector.

L'alerta estava activada des del 28 de febrer. Pel que fa a les mobilitzacions, han afectat sobretot les demarcacions de Lleida i Girona. Durant la nit encara hi pot haver tractors que aniran marxant de les concentracions d'Alfarràs, Tàrrega i Ponts. Així i tot, en aquests moments no queden retencions ni es fa estucatge de camions.

Durant aquests dies els Mossos d'Esquadra han treballat per garantir rutes alternatives que evitessin que els vehicles quedessin aturats a les vies tallades. D'altra banda, durant les mobilitzacions de la pagesia, Protecció Civil ha activat la Creu Roja i voluntariat de Protecció Civil per oferir assistència a les persones que ho necessitessin.