Panini Comics publica 'la millor etapa' de Lobezno

L'empresa, ubicada a Torroella de Montgrí, publicarà divendres l'àlbum

Lobezno és un dels personatges més importants de Marvel a l'alçada de Spiderman, Hulk o Iron Man. Qui ho assegura és Alejandro Martínez, director editorial de Panini Comics, ubicada a Torroella de Montgrí i que des de 2005 edita els còmics de Marvel a Espanya. En declaracions a l'ACN, Martínez ha assegurat que és "un dels personatges més populars i comercials de Marvel".

De fet, aquest divendres l'editorial traurà a la venda un volum de "la millor etapa" de Lobezno, la de Harry Hama i Marc Silvestri, poc abans de l'estrena de la segona part cinematogràfica 'Lobezno Inmortal' de James Mangold protagonitzada per Hugh Jackman. La pròxima setmana s'estrenarà 'Lobezno Inmortal' dirigida per James Mangold i amb Hugh Jackman interpretant el mític súper heroi de Marvel. El director editorial de Panini Comics ha destacat que aquest mutant amb urpes d'adamántium "ha estat un dels personatges més populars i comercials de Marvel i una de les columnes vertebrals de l'editorial". Martínez és rotund en respondre afirmativament quan se li pregunta si Lobezno està a l'alçada d'altres súper herois de Marvel com Spiderman, Iron Man o Hulk.

Martínez ha recordat que quan Lobezno es va editar per primera vegada a Espanya als anys 70 el que més va cridar l'atenció és que era "un personatge molt independent i que tenia la seva pròpia moralitat i era capaç de fer coses que a priori no semblaven bé, però després demostrava que no era malvat. Era un antiheroi quan encara no existia aquest concepte". Lobezno es distingeix per ser una persona bona però aparentment dolenta.

El director editorial de Panini Comics ha assegurat, com li va passar a molta altra gent, que quan va veure el personatge interpretat per Jackman a la primera part cinematogràfica d'X-Men va tenir clar que era Lobezno i ha considerat que van encertar amb l'actor "pel carisma i perquè transmetia una cosa especial".

Sobre la nova pel·lícula 'Lobezno Inmortal', Martínez ha destacat que els personatges de Marvel tenen moltes capes i en particular el personatge de Lobezno té una forta connexió amb Japó. "Ell parla en japonès i la seva relació té un punt de misteriós. Hem vist molts moments fantàstics en les pel·lícules de Lobezno, però faltava la seva connexió japonesa", però tindrà el seu pes a 'Lobezno Immortal', ha assegurat.

Lobezno de Larry Hama i Marc Silvestri
És en aquest context i una setmana abans de l'estrena del film que Panini Comics publicarà en un volum el que anomenen "la millor etapa de Lobezno mai feta" i és la de Larry Hama i Marc Silvestri, que es va iniciar als 90. Un còmic que comença a Madripur i porta a Logan fins a Japón, Venècia, o l'Espanya de la Guerra Civil. En aquest volum s'haurà d'enfrontar a Dientes de Sable, Dama Mortal i Los Cosechadores, entre d'altres. 
Martínez ha indicat que aprofiten esdeveniments com l'estrena de la pel·lícula per publicar còmics especials i "que aporten alguna cosa i fa temps que no estan al mercat". L'etapa de Larry Hama i Marc Silvestri és "molt important", ha ressaltat, "perquè és com la perfecta etapa per llegir de Lobezno". En aquest sentit, ha dit que resulta que "és el suficientment moderna per aspecte i per narrativa perquè els més joves els hi sembli interessant i al mateix temps és suficientment clàssica perquè els lectors més grans de Marvel els hi sigui familiar".

Martínez ha reconegut que l'efecte de les pel·lícules de Marvel en la venda de còmics "és difícil de valorar perquè poques vegades s'ha fet una cosa així a la història del cinema i és que no hi ha una pel·lícula de Thor o de Hulk, sinó que hi ha films de Marvel on els personatges salten d'un a l'altre".

Més reculls de Panini Comics

El volum que publica ara Panini Comics se suma a altres reculls que ha publicat darrerament amb el nom de Marvel Gold com, entre molts d'altres, 'La Imposible Patrulla X Segunda Génesis', 'La Imposible Patrulla X Días del futuro pasado', 'Spiderman Días de gloria', 'Los Vengadores: La batalla por la Tierra' o 'El Poderoso Thor: En mis manos... ¡Este martillo!'