Obren el pas als camions atrapats en el tall de l'AP-7 a Pontós

Els pagesos han buidat els que duien productes del Marroc i els han donat al Banc dels Aliments

El tall a l'AP-7 i l'N-II a Pontós (Alt Empordà) es manté però els pagesos han decidit obrir un pas i deixar sortir els camions que aquesta matinada han quedat atrapats a la via per la protesta.

L'objectiu és deixar-la lliure de vehicles per continuar amb la convocatòria que, de moment, preveuen indefinida. Almenys, a l'espera de com evolucioni la nova reunió prevista per aquest migdia amb la conselleria d’Acció Climàtica. 

Als que porten productes procedents del Marroc, però, els han obert la càrrega i l'han buidat. Després han carregat alguns dels palets en diferents furgonetes del Banc dels Aliments que s'han desplaçat fins a l'autopista.

Alguns dels conductors que han quedat atrapats, com l'Ovidiu i en Francisco, diuen que entenen les protestes del sector. "Entenem la protesta perquè ens inclou a nosaltres, però nosaltres quina culpa tenim? Que entorpeixin però no arribar a l'extrem de tallar la carretera", manifestava en Francisco minuts abans que obrissin pas als camions atrapats.

A hores d'ara, la via continua completament ocupada per tractors i alguns vehicles particulars, a més de barricades amb troncs i arbres.

Deixar pas

Els pagesos reclamen als Mossos d'Esquadra que deixin passar un tràiler que han llogat per recollir la verdura i la fruita per dur-la al Banc dels Aliments. El portaveu d'Unió de Pagesos i de Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, diu que la policia no deixa entrar el comboi i denuncia que, si no ho fan, el menjar quedarà a la "intempèrie" i es farà malbé.

Es tracta de diversos palets de productes que els concentrats han tret de la càrrega de sis camions que duien tomates i mongetes verdes entre d'altres. A mig matí, diverses furgonetes del Banc dels Aliments han carregat, però encara queden diversos palets que preveien que s'endugués el tràiler.

D'altra banda, Ginebreda diu que no confien que la reunió d'aquesta tarda desencalli la situació i preveuen allargar el bloqueig, almenys, fins demà al migdia, quan està previst que s'hi uneixin els pagesos nord-catalans.

Dinars i concerts a la tarda

En les pròximes hores, els concentrats començaran a preparar el dinar -arròs de Pals- i a la tarda es preveuen diversos actes com els concerts de Di-versiones i Pelukass.