Els pagesos gironins buiden a l'AP-7 diversos camions provinents del Marroc plens de verdura

Els concentrats asseguren que el tall podria durar dies

Els pagesos gironins que es troben en plena protesta han buidat diversos camions plens de fruita i verdura que provenien del Marroc i que estan atrapats a l’AP-7 a l'altura de Pontós (Alt Empordà).

La voluntat és donar part de la fruita i la verdura al Banc dels Aliments, que “segur que ho rebran amb els braços oberts”, segons ha assenyalat el membre de Revolta Pagesa i d’Unió de Pagesos Jordi Ginebreda.

Aquest, ha dit també que la voluntat és mantenir el tall de forma indefinida. “La intenció aquesta vegada és no marxar. Fa quinze dies ens van prometre coses que no s’estan complint i ens estan donant llargues”, ha dit. Està previst que a mig matí els convocats anunciïn les reivindicacions que són “inamovibles”.

Amb tot, els pagesos concentrats han permès als turismes atrapats a l'autopista aquesta matinada que marxessin i només han blocat el pas de camions. A hores d'ara el bloqueig és total i els Mossos d'Esquadra ja han desviat des de primera hora del matí el trànsit per evitar l'accés a l'AP-7.