Activada l'alerta del pla Inuncat per pluges intenses aquesta tarda

Protecció Civil demana molta precaució en el moment que descarreguin les tempestes

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per pluges intenses a partir d'aquest migdia i fins al vespre a tot Catalunya, a excepció de les Terres de l'Ebre. S'espera que el fenomen de precipitacions sigui d'especial intensitat a les comarques d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès.

Puntualment, es podrien acumular quantitats d'entre 50 i 100 litres en 24 hores. Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil demana molta precaució en el moment que es produeixin les tempestes ja que, segons apunta, poden provocar problemes en zones de muntanya i també en zones urbanes. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que, segons les previsions del Servei Meteorològic, les zones on hi poden haver més problemes per les tempestes són les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Cerdanya, tot i que també poden afectar les zones del litoral i prelitoral "que també ens preocupen per ser zones amb molta mobilitat i densitat de població".

Delgado ha demanat molta precaució en el moment de les tempestes i ha reiterat que aquestes poden ser de curta durada i poden anar acompanyades de calamarsa i descàrregues elèctriques, per la qual cosa, ha subratllat, que cal guarir-se d'aquestes tempestes en algun lloc i evitar acostar-se en rius i rieres encara que portin poc cabal ja que es poden incrementar de forma sobtada.

Així mateix, des de Protecció Civil es demana prudència als conductors que circulin per les vies afectades que es puguin veure afectades per les tempestes.

Les pluges poden deixar més de vint litres en només mitja hora i, fins i tot, de forma puntual podrien acumular entre 50 i 100 litres en 24 hores. Per aquest dijous es manté la previsió de pluges tot i que amb menor intensitat i extensió i es preveu que el fenomen remeti de cara a divendres.