Roberlo inverteix 2 MEUR en un centre de formació per pintar carrosseries a la seu de Riudellots

Compta amb 770 metres quadrats i té capacitat per formar més de 4.000 treballadors

L'empresa gironina Roberlo, que fabrica i ven pintures per a automòbils i superfícies industrials, ha invertit 2 milions d'euros (MEUR) en un nou centre de formació a la seu de Riudellots de la Selva.

El nou espai, batejat com a Crom Competence Center, ocupa 770 metres quadrats i ofereix programes teòrics i pràctics dissenyats a mida de les necessitats dels clients que Roberlo té arreu del món. En destaquen les cabines de pintura, que a més de ser de vidre -perquè el formador controli l'alumne des de l'exterior- també permeten ajustar la humitat i la temperatura per recrear les condicions ambientals amb què treballen els clients als seus països. El Crom Competence Center té capacitat per arribar a formar més de 4.000 persones cada any.

El nou centre de capacitació de Roberlo multiplica per sis la superfície que fins ara tenia l'espai formatiu de la companyia. Les instal·lacions, que sumen més de 770 metres quadrats, permeten dur a terme dues sessions de formació simultànies per a 30 persones. Cada grup disposa de la seva sala per fer-hi la teoria, una cabina d'aplicació de pintura i un vestuari.

"L'espai destaca per adaptar-se a les condicions específiques de cada regió", destaca Roberlo en un comunicat. Així, les cabines d'aplicació de pintura, a més de ser de vidre, permeten ajustar també el grau d'humitat i la temperatura per recrear les condicions ambientals amb què treballen els clients.

"El nou Crom Competence Center permetrà augmentar significativament tant el volum com la qualitat de les formacions", destaca el CEO de Roberlo, Llorenç Joher. Les instal·lacions tenen capacitat per arribar a formar anualment més de 4.000 treballadors de clients de la companyia.

La companyia gironina disposa d'un equip de més de 26 formadors que imparteixen sessions teòriques i pràctiques. Bé sigui als diferents centres que té Roberlo (a l'estat espanyol, Itàlia, Canadà o Holanda) bé sigui desplaçant-se in situ a les empreses dels clients. A més, fa dos anys Roberlo també va engegar una plataforma en línia -el Crom Campus- des d'on ofereix cursos, articles i seminaris web gratuïts sobre repintat de carrosseria i recobriments industrials.

Més de 120 països

Fundada el 1968, Roberlo s'ha especialitzar en desenvolupar, fabricar i vendre pintures i solucions de reparació per a carrosseries d'automòbils i sectors industrials. Compta amb divuit filials i dues fàbriques -l'altra és al Brasil- i té una plantilla de més de mig miler de treballadors. La companyia gironina té presència a més de 120 països.

Des del 2019, a més, Roberlo forma part del hòlding Briolf Group, especialitzat en química i pintura, que també integren altres empreses catalanes, angleses i italianes. Són Montana Colors, Intec, Areco Italia, Chemfix, Cromaresme, Impacar i Dexia System.